• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meksički predsednik ispunio obećanje: Prodao luksuzni avion za 92 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Andres Manuel Lopez Obrador rekao je da će novac biti iskorišćen za izgradnju dve javne bolnice

  • 0
Manuel Lopez Obrador Foto: Tanjug/AP

Meksički predsednički avion prodat je Tadžikistanu, saopštila je vlada u četvrtak, čime se naizgled zatvara poslednje poglavlje političke sage koju je predsednik Andres Manuel Lopez Obrador više puta koristio da napadne ispade svojih prethodnika prenosi Reuters.

On je saopštio na Tviteru da je dogovorena cena za Boing 787 Dreamliner, koji je korišćen za bivšeg predsednika Enrikea Penju Nijeta, bila oko 1,66 milijardi pezosa ili oko 92 miliona dolara. Drugi izvor navodi da je kupljen za 220 miliona dolara.

U video snimku predsednik Meksika naveo je da ova prodaja pokazuje kako se meksička politika promenila pod njegovim liderstvom.

- Važno je da svi znaju kako su ljudi ranije razmišljali, kako su se zvaničnici ponašali, kao da su faraoni. Ne više - rekao je on, sedeći u visokoj kožnoj fotelji.

Populistički levičar koji se decenijama bori protiv korupcije političkih elita, ranije je rekao da se nada da će prodati avion za najmanje 150 miliona dolara, što je manje od prvobitne nabavne cene od 218 miliona dolara iz 2012.

Meksički predsednik obećao je 2018. godine da će se avion prodati.

Obrador, koji koristi komercijalne letove kada putuje, rekao je da će se novac od prodaje aviona iskoristiti za izgradnju dve javne bolnice sa 80 kreveta u južnim državama Gerero i Oahaka, među najsiromašnijim regionima u zemlji.

(Telegraf Biznis)

Video: Mesec, nebo, zvezdice i luksuzni ugođaj, a od cene će vam se zavrteti u glavi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>