• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Let Njuark-Tel Aviv vraćen u SAD nakon 3 sata: "Niko nam nije rekao, pratili smo kretanje aviona na mapi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog svađe u avionu, nastale između jednog putnika i kabinskog osoblja, avion je vraćen u Njujork

  • 0
tel aviv Foto: Shutterstock

Redovni let kompanije Junajted erlajns (United Airlines) za aerodrom "Ben Gurion" u Tel Avivu, koji je poleteo iz Njuarka tokom noći između subote i nedelje, vraćen je tri sata nakon poletanja, zbog svađe koja se desila.

Naime, sukob je izbio u samom avionu, između jednog izraelskog putnika i kabinskog osoblja.

Kada je avion sleteo nazad na međunarodni aerodrom Njuark, izvan Njujorka, putnik je uhapšen zbog lošeg ponašanja i grubog obraćanja posadi, navodi ynetnews.com.

Očevidac Šolomit, još jedna Izraelka na letu, rekla je da je "putnik želeo da koristi kupatilo i pošto nije bilo dostupno - seo je na mesto koje je dodeljeno samo članovima posade". Stjuardesa je povisila ton na njega, a putnik je uzvratio istom merom.

- Članovi posade su mu rekli da će, ako se ne vrati na svoje sedište, avion biti vraćen u Njujork - kazala je Šolomit i dodala da je njegov odgovor bio podrugljiv, te kako svađalački nastrojen putnik nije verovao pretnjama zaposlenih.

Šolomit je takođe navela da su ostali putnici bili iznenađeni kada su videli da je avion promenio smer i da se vraća u SAD.

- Niko se nije potrudio da nas obavesti. To smo primetili na mapi koja pokazuje putanju našeg leta i kada smo sleteli, videli smo policiju kako čeka avion - kaže Izraelka.

Pošto u to vreme nije bilo slobodnog prostora da avion ponovo poleti na planiranu destinaciju, preostali putnici su morali da se iskrcaju, a putovanje je odloženo.

Prošle godine, desio se takođe incident. Jedan izraelski par je na letu Junajted erlajnsa iz Njuarka sedeo u biznis klasi, bez plaćanja dodatne naknade i bez saglasnosti posade. Nešto manje od sat vremena od poletanja aviona, pilot je odlučio da se vrati i pozove policiju da uhapsi ovaj par.

Privedeni su na ispitivanje, a let je otkazan jer je posada prekoračila maksimalno dozvoljeno radno vreme po letu, u jednoj smeni.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>