• 17

Vreme čitanja: oko 3 min.

Za Prvi maj možete da spojite dane i napravite odmor, a evo kakvo će biti vreme

Vreme čitanja: oko 3 min.

Prema trenutnim prognozama, u noći između nedelje i pondeljka biće suvo i bez padavina

  • 17
prvi maj Foto: Nikola Tomić, Tanjug/Vladimir Šporčić, Shutterstock

Mnogi će iskoristiti naredne dane oko Prvog maja da naprave mini odmor, a prema našoj računici, to može biti i neverovanih ukupno devet dana. Potrebno je spojiti da vikenda, na ovaj način:

Ukoliko vam je ostalo bar tri dana od starog odmora onda možete uzeti sredu, četvrtak i petak i te samim tim spojite te dane sa prvim vikendom u maju i dobijete čak devet dana odmora. Dakle, možete spojiti sa vikendom dva dana praznika, zatim tri preostala radna dana u nedelji i dva vikenda te ćete za to vreme imati i mogućnost da negde i otputujete.

Naravno, vi svoj odmor možete da produžite u dogovoru sa vašim poslodavcem i kolegama, a ova tri dana, kako smo anketirali mnoge zaposlene, mnogi i planiraju da spoje.

Proverili smo vam i vreme koje vas očekuje za te dane, a ono izgleda ovako:

Petak će proteći u znaku pravog prolećnog dana, a maksimalna temperatura biće u većem delu Srbije oko 20°C. S obzirom na to da će već mnogi u petak posle podne i uveče krenuti na put, zbog prvomajaskog praznika, vremenski uslovi u saobraćaju biće i više nego idealni, ali svakako se treba pripremiti na ogromne zastoje i usporeno kretanje, naročito na svim frekfrentnim saobraćjanicama koje vode iz Beograda ka unutrašnjosti i ka manjim sredinama.

Nažalost, prvog dana vikenda u Srbiji će biti oblačno, ponegde sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Srećom, drugog dana vikenda u Srbiji će biti pretežno sunčano i relativno toplo. Posle podne i uveče očekuje se jači razvoj oblačnosti, a pljuskovi sa grmljavinom biće rezervisani za južne, jugozapadne i zapadne predele Srbije, naročito za brdsko-planinske predele.

Maksimalna temperatura u subotu od  18 do 22°C, a u nedelju od 20 do 24°C.

Prema trenutnim prognozama, u noći između nedelje i pondeljka biće suvo i bez padavina. Pošto će mnogi noć provesti na otvorenom, biće potrebna i nešto toplija garderoba, naročito u planinskim predelima. Temperatura tokom noći kretaće se od 8 do 14°C, a na planinama od 2 do 10°C.

Početkom sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem ciklona sa Jadranskog mora, što znači da će vreme nad Srbijom biti vrlo nestabilno.

Prvog maja pre podne biće suvo i sunčano, a sredinom dana, posle podne i uveče očekuje se jači razvoj oblačnosti sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće idealnih uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, uz obilnije pljuskove i veću količnu padavina, kao i uz intenzivno električno pražnjenje.

Roštilj Foto: Shutterstock

Maksimalna temperatura biće od 18 do 22°C.

Drugog maja biće pretežno oblačno i nešto svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponovo se lokalno očekuju grmljavinske oluje sa gradom i uz obilnije pljuskove. U košavskom području duvaće veoma jak jugoistočni vetar, naročito u Pomoravlju, Podunavlju, u Braničevskom okrugu i na jugu Banata.

Zbog mogućih grmljavinskih oluja i nepogoda sa gradom i jakim gromovima, svima se tokom prvog i drugog maja preporučuje ogroman oprez na otvorenom.

Zbog povratka sa praznika, u saobraćaju se preporučuje ogroman oprez, jer će putevi  biti mokri i klizavi, uz veće zadržavanje vode, tako da vožnju treba prilagoditi vremenskim uslovima.

Početak maja biće samo uvod u vrlo promenljivo i kišovito vreme, nalik jesenjem, a takvo vreme potrajalo bi sve do prve dekade maja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    25. april 2023 | 15:57

    Hahahahahahahah ma sve je tako,to moze u drzavnim jaslama

  • Anna

    25. april 2023 | 17:38

    Tako nesto kobpomene u privatnoj firmi dobija odmah otkaz O cemu vi pricate!? Pa,u privatnom firmama,trafikama,prehrambenim prodavnicama ljudi jedva dobiju jedan slobodan dam u 15 dana a vi o proslogodisnjim godisnjim odmorima i spajanju sa vikendima..... VELIKI NAKLON I SVAKA CAST CRNOJ GORI ZA NERADNU NEDELJU I U SRED SEZONE. Srbija je NULA.

  • Na žalost

    25. april 2023 | 16:01

    To samo važi za državne službenike

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>