• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve spremno za AFA Fem Health-Tech Forum 27. aprila u Beogradu

Vreme čitanja: oko 2 min.

AFA Fem Health-Tech Forum na programu je sutra, u četvrtak 27. aprila u periodu 9.55-18.00 časova

  • 0
Žene, ruke Foto: Shutterstock

Forum će otvoriti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija dr Jelena Begović. Prisutni će imati priliku da na temu očuvanja ženskog zdravlja i inovacija slušaju od svetski priznatih stručnjaka iz zemlje i inostranstva.

Seriju predavanja počeće dr Dženifer Garison (Jennifer Garrison), docent na Bak institutu (Buck Institute) u San Francisku i suosnivač i direktor Globalnog konzorcijuma za reproduktivnu dugovečnost i jednakost, koja će se osvrnuti na poziciju ženskog zdravlja koje je zapostavljeno na globalnom nivou. Tokom panela posvećenog ženskoj onkologiji, srpski stručnjaci osvrnuće se na preventivu i lečenje raka dojke, jajnika i materice, dok će glavna tema panela o reproduktivnom zdravlju biti biološki sat i kako ga usporiti. Nove tehnologije moguće je iskoristiti u svrhu poboljšanja ženskog zdravlja, pa će posebna sesija biti posvećena ovoj sferi, a pričaće se i o zdravlju kože, ali i autoimunim bolestima, mentalnom zdravlju i društveno-angažovanim akcijama u ovom polju.

Među govornicama su prof. dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, dr Mirjana Uzunović Mako, direktor Sektora za ugovaranje zdravstvene zaštite, medicinske poslove i procenu novih tehnologija Republičkog fond za zdravstveno osiguranje, dr Ivana Minić, onkolog Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije (IORS), dr Ivana Kostadinović, radiolog MediGroup-a, Dragana Nikolić, direktor korporativnih poslova, Roche. O reproduktivnom zdravlju govoriće docentkinja dr Ljiljana Marina, specijalista interne medicine endokrinolog iz Nacionalnog centra za infertilitet i endokrinologiju pola Klinike za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma KC Srbije, mr. sci med. dr Milica Janićijević, specijalista ginekologije i akušerstva, subspecijalista za fertilitet i sterilitet , kao i Nina Bošković, doktorand embriologije i genetike, master kliničke embriologije i osnivač Nina Fertility. O novim tehnologijama u službi ženskog zdravlja govoriće Ivana Kostić, PhD, direktorka superklastera Laboratorija zdravstvenih tehnologija, konsultant Svetske banke za transfer tehnologije, Mihal Lebental Anderson (Michal Lebenthal Andreson), suosnivač izraelskog fem-tech startapa Impact51 i Jovana Baćanović produkt menadžer i naučnica za primenu rešenja na terenu u East Diagnostics.

Prof. dr Lidija Kandolf-Sekulović, dermatovenerolog-onkolog i prim. dr Alma Krdžović Marjanović, dermatovenerolog, govoriće o koži kao ogledalu zdravlja, a dr med. biohemije Milka Popović, medicinski biohemičar, prakticionista funkcionalne medicine o autoimunim bolestima iz ugla svoje prakse.

Zdrav način razmišljanja i zdrav životni stil u službi dugovečnosti biće obrađeni kroz interaktivnu diskusiju u kojoj će učestvovati dr Vesna Danilovac, psihoterapeut, kouč i edukator, dr Žarko Ilić, doktor nauka klasične medicine, reiki učitelj i trener uma i duhovni učitelj Novaka Đokovića, kao i višestruka rekorderka u ronjenju na dah Tijana Nikolić.

Fem Health-Tech Forum 2023 organizovan je u partnerstvu sa LPT agencijom, a uz podršku Roche d.o.o, MediGroup, Ambasade Izraela u Srbiji i AIK banke, kao i Startit centra Beograd i medijskih partnera Telegraf.rs i Lepa&Srećna - Mondo.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>