• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

Skupština akcionarskog društva EPS održala prvu sednicu: Koje odluke su donete?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit

  • 3
EPS Foto: Danilo Mijatović

Skupština akcionarskog društva Elektroprivreda Srbije održala je danas vanrednu sednicu, što je ujedno bila i prva sednica tog tela otkad je ovo preduzeće transformisano u akcionarsko društvo, usvajanjem novog Statuta.

Kako je saopštilo ministarstvo, na sednici Skupštine je, osim predstavnika osnivača, ministarke rudarstva i energetike Dubravke Đedović, prisustvovao i predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede Srbije Jovan Despotović.

Na vanrednoj sednici između ostalog, doneta je odluka da se realizuje zaključak Vlade Srbije kojim je vlada preporučila EPS AD cenu električne energije za kupce na komercijalnom snabdevanju, koja će se primenjivati počev od 1. maja.

Nakon održavanja sednice, Đedovićeva je istakla da je građanima i Srbiji potrebno energetsko preduzeće koje proizvodi dovoljno električne energije i ostvaruje profit, preduzeće koje je dovoljno snažno da efikasno realizuje ciklus značajnih investicija koji predstoji i bude motor privrednog razvoja Srbije, navodi se u saopštenju.

- U jeku energetske krize uhvatili smo se u koštac sa ključnim izazovima našeg energetskog sistema. Država će kao jedini vlasnik postaviti jasne ciljeve i odlučna je u nameri da strateški važna preduzeća energetskog sektora učini nosiocima budućeg ekonomskog razvoja zemlje. Pred nama je uskoro usvajanje strateških investicionih projekata u energetskom sektoru koji će stvoriti preduslove da Srbija bude energetski nezavisna i sigurna sto je u interesu svih građana naše zemlje. Drago mi je da je prva vanredna sednica uspešno završena - navela je Đedovićeva.

(Telegraf Biznis)

Video: 9 efikasnih načina za uštedu energije na poslu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    27. april 2023 | 17:05

    Da je Srbija normalna drzava,i javno,drzavno preduzece se pretvara u AD( ne ulazeci u pravne stvari),trebalo bi da svi gradjani Srbije,koji su svojim radom,placenim porezima i td...,doprineli izgradnji EPS-a dobiju makar po jednu akciju.Nije to izgradio ni Tito ni Milosevic,ni Vucic ni bilo koja vlada,nego narod i zaposleni ove drzave. Bruka,prisvajaju i krcme nesto sto nije njihovo,kako oni hoce.

  • Dejan

    28. april 2023 | 22:26

    Lepo bi bilo kada bi nam povecali cenu popisa struje sa 12 dinara po brojilu, 6 -ta godina ista cena. Oterajte mafiju , dajte nam direktnu cenu bez posrednika

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>