• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mašinovođe najavljuju još tri dana štrajka: "Ugroženo" finale FA Kupa i Evrovizija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvršni odbor železničara odbio je ponudu za uvećanje plata od 8 odsto u naredne dve godine

  • 0
Britanija štrajk železničara Foto: Tanjug/AP

Britanske mašinovođe štrajkovaće još tri dana, uključujući i dan finala fudbalskog FA kupa 3. juna, nakon što su odbili ponudu za plate od 16 železničkih kompanija, saopštio je danas njihov sindikat.

"Naš izvršni odbor se sastao jutros i odbio smešan predlog koji smo dobili", naveo je u saopštenju generalni sekretar Udruženog društva inženjera lokomotiva i vatrogasaca (ASLEF) Mik Velan, prenosi Rojters.

Shodno tome, kako stoji u saopštenju, mašinovođe će štrajkovati još tri dana - u petak 12. maja, sredu 31. maja i subotu 3. juna.

Protesti će verovatno uticati i na one koji putuju na Evroviziju u Liverpul, koja će se održati od 9. do 13. maja.

Grupa za isporuku železnica, koja predstavlja operatere, rekla je da je ponudila rast plata od 8 odsto u naredne dve godine i dodali su da su novi datumi štrajkova "razočaravajući".

- Potpuno su nepotrebni i samo će još više stvoriti pritisak na industriju koja se već součava sa finansijskom krizom - rekao je portparol.

- Pozivamo izvršni odbor da nam se ponovo pridruži za pregovaračkim stolom i sarađuju sa nama na pronalaženju rešenja.

Vlada ograničila dužinu štrajka medicinskih sestara

Britanska vlada uspela je danas da ograniči dužinu predstojećeg štrajka medicinskih sestara, nakon što je Ministarstvo zdravlja pokrenulo sudski postupak protiv njihovog sindikata.

Poslednji dan 48-satnog štrajka koji je sazvao Kraljevski koledž medicinskih sestara (RCN), koji počinje 30. aprila uveče, biće nezakonit jer glasanje za održavanje štrajka važi samo šest meseci nakon izjašnjavanja, presudio je sudija Tomas Linden, preneo je Rojters.

(Telegraf Biznis)

Video: Orgomne gužve na benzinskim pumpama po Francuskoj i dalje traju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>