• 3

Vreme čitanja: oko 2 min.

Šta donosi Sporazum o slobodnoj tgovini sa Korejom? Momirović razgovarao sa izlasnikom predsednika

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine rekao je da sporazum između ostalog donosi nova radna mesta i šanse za veliki broj naših ljudi

  • 3
tomislav momirović,  Songmin Đang Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Dolazak specijalnog predstavnika predsednika Republike Koreje Songmin Đanga novi je korak u razvoju odnosa dve zemlje, rekao je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Mimirović.

Tokom današnjeg obraćanja u okviru "Okruglog stola Srbija - Koreja", Momirović je istakao da bi nakon zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Korejom robna razmena između dve zemlje mogla da bude i veća od milijardu dolara godišnje.

Momirović je rekao za Tanjug da današnji poslovni skup ima za cilj da unapredi odnose dve zemlje.

- Koreja, koja je napravila neverovatne iskorake prethodnih decenija, ima neverovatan ekonomski potencijal. Naša trgovinska razmena iznosi blizu 600 miliona dolara, i ako potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini sa njima, mi očekujemo da vrlo brzo možemo da idemo i više od milijardu dolara - smatra Momirović.

Kako je objasnio, to su nova radna mesta, to su novi poslovi, to su nove šanse za veliki broj naših ljudi.

- Posvećeni smo tim odnosima, upravo smo završili jedan sastanak i radni ručak u Palati Srbija i danas smo ovde da razgovaramo o novim poslovnim šansama - rekao je Momirović.

Ministar Momirović je dodao da se nakon zvaničnih poseta Kini i zemljama istočne Afrike, nastavlja sa aktivnostima koje imaju za cilj predstavljanje investicionih potencijala Srbije.

- Brojke ukazuju da azijska privreda raste u svakom smislu, ekonomskom i političkom. Mi moramo da nađemo svoje parče kolača na tom tržištu. Naši proizvodi moraju da dobiju dodatnu šansu u Kini i Koreji i ne bih razdvajao to - konstatovao je Momirović.

- Mi želimo da otvorimo našu ekonomiju, da otvorimo prostor za naše kompanije na tim tržištima, mnogo smo propustili u saradnji sa Korejom u prethodnim decenijama, moramo to da nadokadimo, jer samo to može da dovede nove investicije.

Momirović je objasnio da je Srbija prepoznata kao zemlja velikih potencijala za investicije, sa kvalifikovanom radnom snagom i izuzetno dobrim uslovima za nova ulaganja, kako u privredu tako i u IT sektor.

Ministar Momirović je ranije danas, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, sa specijalnim izaslanikom predsednika Koreje Songmin Đangom, potpisao Protokol o saradnji između Srbije i Koreje.

(Telegraf Biznis)

Video: Počela dvodnevna konferencija Interkonekt: Šansa za mala i srednja preduzeća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    27. april 2023 | 17:53

    Donosi provizije uvoznickog lobija

  • Krusko Medo

    27. april 2023 | 17:30

    Koja Koreja je u pitanju Buckova ili Južna Koreja🤣🤣😝 ???

  • Srbin

    27. april 2023 | 19:12

    Koji cirkus😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>