• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska: Ukinućemo zabranu uvoza na ukrajinsku hranu ako EU sprovede mere

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poljska i Mađarska su, zbog protesta lokalnih farmera, krajem prošle nedelje saopštile da obustavljaju uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda koji ulaze na evropsko tržište bez carina

  • 0
ukrajina žito Foto: shutterstock.com

Poljski ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Robert Teljus rekao je danas da Varšava može da ukine zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda iz Ukrajine ukoliko EU primeni odgovarajuće mere, prenela je agencija RIA Novosti.

"Embargo će biti na snazi do kraja rešavanja ovih pitanja u EU. Ako EU sprovede odgovarajuće, bezbednosne mere, onda ćemo ukinuti, u suprotnom, imamo sopstvene mere, koji smo već uveli", rekao je Teljus za televizijski kanal "Polsat".

Poljska i Mađarska su, zbog protesta lokalnih farmera, krajem prošle nedelje saopštile da obustavljaju uvoz ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda koji ulaze na evropsko tržište bez carina.

Slovačka je u ponedeljak najavila obustavu uvoza žitarica i drugih pojedinačnih proizvoda iz Ukrajine, Bugarska je uvela privremenu zabranu uvoza prehrambenih ukrajinskih proizvoda, dok je dozvoljen tranzit robe.

Poljska i Mađarska, koje su prve pokrenule embargo, rekle su da ovim potezom žele da zaštite svoje poljoprivrednike, dok je Evropska unija njihov potez ocenila "neprihvatljivim".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>