• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Boing povećava proizvodnju najprodavanijeg aviona: Isporučivaće 38 letelica mesečno, ali koči ih ovo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija očekuje da će ove godine isporučiti između 400 i 450 svojih 737 aviona

  • 0
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo Tanjug/AP

Na osnovu rezultata poslovanja u prvom kvartalu koji su pokazali veliku potražnju za avionima, Boing je saopštio da planira da poveća proizvodnju 737 Max aviona sa 31 na 38 komada mesečno, uprkos problemima sa kojima se suočavaju u proizvodnji.

Ta stopa proizvodnje bila bi rekordna kada su u pitanju ovi najprodavaniji avioni, a odluka je doneta u trenutku kada Boing nastoji da brže dopremi avione do avio-kompanija, kako bi iskoristili trenutak oporavka avio-industrije.

Kompanija očekuje da će ove godine isporučiti između 400 i 450 svojih 737 aviona, piše CNBC.

- Ovo je važna godina za nas - rekao je izvršni direktor Boinga Dejv Kalhun u dopisu poslatom radnicima.

- Kako potražnja na našim tržištima raste, moramo se zajedno usredsrediti na ispunjavanje želja naših kupaca. Boing takođe planira da poveća proizvodnju 787 Dreamliner-a na pet aviona mesečno do krja ove godine, sa trenutna tri.

Akcije Boinga porasle su za skoro 3 odsto u podnevnom trgovanju nakon objavljivanja rezultata poslovanja. Planovi su skovani pošto je kompanija rekla da su potražnja za avionima i više isporuka povećale prihod Boinga u prvom kvartalu i povećale prodaju za 28 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija je smanjila svoj neto gubitak na 425 miliona dolara, ili 69 centi po akciji, u odnosu na neto gubitak iz prethodne godine od 1,24 milijarde dolara, ili 2,06 dolara po akciji.

Ranije ovog meseca, kompanija je otkrila problem sa dva od osam elemenata u delu trupa na određenim avionima 737 Max, koji su Boingov najprodavaniji proizvod.

Boing je upozorio da će to pitanje usporiti isporuke nekih aviona, a tempo isporuka je ključan za priliv novca, jer kupci plaćaju većinu aviona po isporuci.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>