• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni radovi u Nišu prilika za zaradu za nezaposlene: Evo kako do 1.000 evra za 4 meseca

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni radovi trajaće najviše četiri meseca

  • 0
Čišćenje Foto: Pixabay

Nišlije koje ispunjavaju određene uslove i na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje moći će da zarađuju do 30.000 mesečno radeći četiri meseca na poslovima uređenja i održavanja okoline. Za to je iz gradske kase izdvojeno 6 miliona dinara.

Grad je najpre pozvao javna komunalna preduzeća, koja će u tom slučaju biti poslodavci, da se prijave. Kako je istaknuto u Javnom pozivu, Grad će na osnovu toga koliko je prijava opravdana i na osnovu drugih kriterijuma napraviti spisak preduzeća, odnosno poslodavaca, pišu Južne vesti.

Nakon toga, biće angažovani, pre svega, oni nezaposleni koji pripadaju teže zapošljivoj grupi. To su, kako je navedeno, mlađi od 30, a stariji od 50 godina, oni koji nemaju kvalifikacije ili su niskokvalifikovani, osobe sa invaliditetom, Romi, radno sposobni korisnici socijalne pomoći, kao i žrtve porodičnog nasilja.

Na spisku su i oni koji su na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci, a prioritet imaju oni koji traže posao duže od 18 meseci. Zatim, osobe stare do 30 godina, smeštene u domovima, u hraniteljskim, kao i u starateljskim porodicama.

Prednost imaju i žene žrtve trgovine ljudima, izbegla i raseljena lica, povratnici prema sporazumu o readmisiji, samohrani roditelji, supružnici iz porodice u kojoj su oba supružnika nezaposlena, roditelji dece sa smetnjama u razvoju i bivši počinioci krivičnih dela.

Javni radovi trajaće najviše četiri meseca, a ugovorom o privremeno-povremenim poslovima utvrdiće se broj radnih dana za svakoga, kažu iz Grada.

Oblast u kojoj će se javni radovi sprovoditi je uređenje i održavanje okoline, kao i zaštita životne sredine i prirode.

Svaki radnik biće plaćan 30.000 dinara mesečno, za pun fond radnih sati, a iz Grada nabrajaju i druge troškove, poput dolaska i odlaska sa rada i obuke.

Javni konkurs za poslodavce otvoren je do 5. maja.

(Telegraf.rs)

Video: Teniski klub iz Niša optužen da je ukrao kaldrmu sa tvrđave: Imamo kocke, ali to su naše

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>