• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobra vest za vozače: Do oktobra bez naplate putarine na Moravskom koridoru

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako je najavio Ministar Vesić, kada bude završeno dodatnih deset kilometara do Koševa, tada će početi naplata putarine

  • 0
Najmoderniji auto-put do Kruševca, Moravski koridor Printskrin: Video Plus

Na Moravskom koridoru, čija se prva deonica od Pojata do Makrešana sutra pušta u saobraćaj, putarina se neće naplaćivati do završetka deonice do Koševa što se očekuje u oktobru, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Od sutra do oktobra u toku je promotivni period u kojem građani neće plaćati putarinu za korišćenje tog dela autoputa, odnosno ostaje rampa na Pojatama. Kada deonica do Koševa u oktobru bude završena tu će biti postavljena nova čeona rampa. Tada će biti uklonjena rampa na Pojatama i onaj ko dolazi iz Beograda plaćaće putarinu tamo gde izlazi sa Moravskog koridora zaključno sa Koševima - rekao je Vesić gostujući na televiziji Prva.

Kako je dodao, kada bude završeno dodatnih deset kilometara do Koševa, tada će početi naplata putarine.

Podsetio je da je Moravski koridor prvi pametan autoput u Srbiji što, dodao je, znači da ima kompletnu sprovedenu optičku infrastrukturu.

- Optička infrastruktura znači da će u budućnosti, iako to nekima sada zvuči kao naučna fantastika, mada se to već događa, vozila nezavisno od vozača komunicirati sa putem u smislu da čitaju saobraćajne znakove, da se vožnja usporava kada je gužva na putu ili kada se desi neka saobraćajna nesrećna - pojasnio je Vesić.

Naveo je da je ukupna dužina Moravskog koridora oko 112 kilometara i da povezuje dva autoputa - “Miloš Veliki” i Beograd-Niš. Najavio je da će sredinom sledeće godine biti pušten u saobraćaj deo od Adrana do Preljine.

- Adrani su selo malo iznad Kraljeva, posmatrano prema Čačku, tako da to znači da će Kraljevo od sredine sledeće godine biti skoro priključeno na autoput i ostaje nam da do sredine 2025. godine završimio deo između Koševa i Adrana što znači da priključimo Trstenik, Vrnjačku Banju i uradimo dve petlje kod Kraljeva - rekao je Vesić.

Dodao je da će tada put u potpunosti biti završen i da će se od Pojata do Preljine stizati za oko 40 minuta.

- To je Srbija predsednika Aleksandra Vučića, vizije koju ima, a to je da se Srbija saobraćajno poveže - dodao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Video: Ima li kraja koloni? Saobraćajni kolaps kod Preljine se ne smanjuje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>