• 44

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pola sata manje do Sokobanje: Vučić najavio izgradnju isključenja sa auto-puta kod Rutevca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vrednost projekta za izgradnju isključenja sa auto-puta koštaće oko 12 miliona evra

  • 44
Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas u Sokobanji da će vrlo brzo biti napravljeno isključenje sa auto-puta kod Rutevca kako bi se skratio put do Sokobanje za pola sata.

- Uradićemo ono što je važno, a to je, neka Koridori Srbije preuzmu, da odmah počnemo da radimo isključenje na auto-putu kod Rutevca i da skratimo za pola sata put do Sokobanje. Za to imamo i projekat, koštaće mnogo, oko 12 miliona evra, a verovatno i više. Veoma brzo ćete za mesec, dva ili tri, videti mašine koje će da rade - rekao je Vučić obraćajući se građanima.

Naveo je da će biti skraćen put do Sokobanje za desetak kilometara, tako da više neće morati da se sa auto-puta prolazi kroz Aleksinac, kao i da će to biti i najkraći put do Knjaževca i Stare planine, što će doprineti njenom turističkom razvoju.

Zahvalio je građanima Sokobanje za sve što su uradili da to mesto bude na drugom mestu po broju dolazaka i noćenja turista, posle Beograda.

- Na nama je da pomognemo više i dodatno uložimo novac, bar u ovaj dečji deo oko Specijalne bolnice. Takođe, još ne znam kada, ali moraćemo da uradimo obilaznicu koja je preskupa i sa mnogo objekata, oko 28 ili 29 miliona evra, za 6,5 km - naveo je Vučić.

Rekao je da sada kamioni kroz Sokobanju dovoze ugalj iz Resavice, što uništava put.

- Zato ćemo brzo centralni deo državnog puta da rekonstrušemo, ali i obilaznicu ćemo morati da uradimo. Takođe, vodu ćemo rešiti odmah ili kroz projekat Čista Srbija, što će biti oko 15 miliona evra, ili kroz Kancelariju za javna ulaganja - naveo je Vučić.

- Pre kraja godine ćemo posebno povećati primanja mecinskim setrama i lekarima, i pre opšteg povećanja za sve, njima ide dodatno ili vanredno poećanje - naveo je Vučić obraćajući se zdravstvenim radnicima Sokobanje.

Takođe, poručio je rudarima Resavice da su mnogi ministri ranije i predstavnici svetskih organizacija tražili da se ukine Resavica i da se rudarima uzme posao.

- Tome sam se suprotstavljao jer sam znao će ugalj biti potreban Srbiji. Rekao sam polako, radićemo na OIE i povećavati nivo OIE, ali nemojte sebi da sečemo nogu i da nemamo struju tokom zime - rekao je Vučić i dodao da nije dozvolio da rudari ostanu bez posla.

Izrazio je očekivanje da će uskoro biti rešeno i pitanje podzemne eksploatacije u Resavici.

Govoreći o istoku Srbije, Vučić je rekao da je veoma važno da se nađe neki veliki investitor za Zaječar, jer u tom gradu smanjuje broj stanovnika.

(Telegraf Biznis)

Video: Pogledajte kako izgledaju radovi na petlji Hrtkovci u sklopu izgradnje auto-puta Ruma-Šabac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    28. april 2023 | 14:43

    Putovanja su ponovno uspostavljanje veza među ljudima i mestima, a ovo isključenje će ovo omogućiti.

  • Ana

    28. april 2023 | 14:25

    Iskljucenje kod Rutevca priblizice mnogima Sokobanju.

  • Nina

    28. april 2023 | 15:32

    Sigurno je da su državni vaučeri podigli turističke kapacitete u Sokobanji.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>