• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je FED upravo priznao da je podbacio? Objavljen izveštaj u vezi sa kolapsom banke Silicijumske doline

Vreme čitanja: oko 2 min.

U trenutku propasti, banka je imala 31 neodrečeno nadzorno upozorenje o sigurnosti i ispravnosti

  • 2
FED - Federalne rezerve FED / Foto: Shutterstock

Odbor Federalnih rezervi objavio je rezultate revizije nadzora i regulacije banke Silicijumske doline javlja miragenew.

Pregled je ukazao na četiri ključna razloga kolapsa, koji se dogodio prošli mesec:

- Upravni odbor i menadžment banke Silicijumske doline nisu uspeli da upravljaju svojim rizicima;

- Supervizori Federalnih rezervi nisu u potpunosti shvatili stepen ranjivosti jer je banka Silicijumske doline rasla po veličini i složenosti;

- Kada su supervizori identifikovali ranjivosti, nisu preduzeli dovoljno koraka da obezbede da je banka Silicijumske doline rešila te probleme dovoljno brzo i

- Prilagođeni pristup Odbora kao odgovor na Zakon o ekonomskom rastu, regulatornoj pomoći i zaštiti potrošača i promena u stavu politike nadzora ometali su delotovaran nadzor smanjenjem standarda, povećanjem složenosti i promovisanjem manje asertivnog nadzornog pristupa.

"Nakon neuspeha banke Silicijumske doline, moramo ojačati nadzor i regulativu Federalnih rezervi na osnovu onoga što smo naučili", rekao je potpredsednik za nadzor Majkl Bar i dodao:

- Ova revizija predstavlja prvi korak u tom procesu koji daje nepokolebljiv pogled na uslove koji su doveli do kolapsa banke, uključujući ulogu nadzora i regulacije Federalnih rezervi.

Izveštaj razmatra upravljanje bankom i supervizorska i regulatorna pitanja koja okružuju propadanje banke i prolazi kroz nedavnu supervizorsku istoriju banke Silicijumske doline,  uključujući više od dvadesetak dokumenata koji sadrže poverljive informacije o nadzoru banke kao što su pisma nadzora, rezultati ispitivanja i upozorenja nadzora.

- Pozdravljam ovaj detaljan i samokritičan izveštaj o nadzoru Federalnih rezervi  - rekao je predsednik Federalnih rezervi Džerom H. Pauel.

- Slažem se i podržavam njegove preporuke za rešavanje naših pravila i nadzornih praksi, i uveren sam da će one dovesti do jačeg i otpornijeg bankarskog sistema.

Izveštaj i dokumenti detaljno govore o brzom rastu banke, kao i o izazovima sa kojima su se supervizori Federalnih rezervi suočili prilikom identifikovanja ranjivosti banke i primoravanja banke da ih popravi. U trenutku propasti, banka je imala 31 neodrečeno nadzorno upozorenje o sigurnosti i ispravnosti, što je trostruko više od prosečnog broja.

(Telegraf Biznis)

Video: Burno među bankarima: Ovakve krize se ne pamte od 2008. godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    28. april 2023 | 21:38

    Хехе, пуцају по свим шавовима - НЕМА више безвредних папира које сви купују... Сад ће Аргентина Кини да плаћа у јуанима, а руска нафта се продаје никад боље...

  • Nikolas

    28. april 2023 | 18:22

    FED JE SAMO KASIRAO -PROFITIRAO JER SU TU TRILIONI DOLARA ILLUMINATA-VLASNIKA ZAPADA!!! ZBOG FED-a KENEDI JE STRADAO!!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>