• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kamioni više neće smeti da silaze sa auto-puta: "Odredićemo trase za tranzit"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takođe, do početka letnje sezone treba da počne da se realizuje dogovor sa Severnom Makedonijom, o korišćenju srpskih "tagova" na putevima u toj zemlji

  • 2
Kamioni, Hrvatska Foto: Uprava carina RS

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je da će već u maju biti doneta odluka kojom će tačno biti određene trase kojima će, kroz Srbiju, moći da prolaze kamioni u tranzitu.

- Odredićemo trase kojima kamioni u tranzitu mogu da prolaze kroz Srbiju i oni neće više moći da silaze sa auto-puta. Neće moći da izbegnu plaćanje putarine, niti da uništavaju regionalne i lokalne puteve u našoj zemlji - naglasio je ministar Vesić gostujući na RTS.

On je rekao i da do početka letnje sezone treba da počne da se realizuje dogovor sa Severnom Makedonijom, o korišćenju srpskih "tagova" na putevima u toj zemlji.

- U kontaktu smo sa makedonskim partnerima, oni završavaju sve tehničke detalje da ubrzo počnemo da koristimo naš "tag" u Severnoj Makedoniji, i obrnuto - rekao je Vesić.

Dodao je da su u toku pregovori sa Grčkom i Hrvatskom na tu temu, kao i da će međusobno korišćenje tagova uskoro biti dogovoreno i sa BiH.

- Očekujem da ćemo imati veliki broj zemalja u regionu, da budemo međusobno povezani tagovima - rekao je ministar Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    30. april 2023 | 10:59

    Bravo.Stotine stranih kamiona dnevno prolaze istocnom Srbijom a nikakve koristi od njih, ne placaju putarine i ne staju nigde, samo projure i unistavaju nase puteve a voze brzo kao ludi.

  • DRagutin

    30. april 2023 | 22:58

    Uf , to za TAG ako uspe da organizuje biće extra! Pogotovo sa Makedoncima i Grcima! 👍

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>