• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova zemlja zabranjuje pozive za prodaju: Prevare ih koštaju blizu 8 milijardi evra godišnje

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vlada je saopštila da će zabrana obuhvatati i legitimne pozive

  • 0
Mobilni telefon prevara prevare Foto: Shutterstock

Velika Britanija planira da zabrani sve "hladne" pozive za prodaju finansijskih proizvoda kao deo nacionalne šeme za suzbijanje prevara javlja Bi-Bi-Si.

Neželjeni pozivi koji nude bilo koji finansijski proizvod biće obuhvaćeni zabranom, sa ciljem da se zaustave prevaranti koji prodaju lažne proizvode osiguranja ili šeme kriptovaluta.

Vlada je saopštila da će zabrana obuhvatati i legitimne pozive.

Ali laburisti i liberalne demokrate nazivaju ovaj plan "malo kasnim". Naime, prevara je jedan od najčešćih zločina u Velikoj Britaniji, gde je jedna od petnaest osoba žrtva prevare.

Prema regulatoru, prošlog leta je 41 milion ljudi bilo na meti sumnjivih poziva i poruka.

Koji će tačno finansijski proizvodi biti obuhvaćeni zabranom, biće odlučeno nakon konsultacija, a očekuje se da će stupiti na snagu ovog leta.

Vlada kaže da su prevare Veliku Britaniju koštale približno 7 milijardi funti godišnje i blizu 90 odsto internet korisnika bilo je deo neke onlajn prevare.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je da je 400 miliona funti dodeljeno za privredni kriminal u poslednjoj reviziji vladine potrošnje, uključujući 100 miliona funti za borbu protiv prevara.

(Telegraf Biznis)

Video: Prevara za minimum 50 evra: Prodavci u rakove natrpali eksere da im dodaju na težini

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>