• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi biznis bivše prve dame SAD: Proizvodiće zdrave sokove i grickalice za decu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija planira da u narednim godinama izbaci grickalice i sokove uz fokus na smanjenje sadržaja šećera

  • 1
Michelle Obama, Mišel Obama

Foto: Tanjug/AP

Bivša prva dama Mišel Obama pokreće kompaniju za proizvodnju zdrave hrane i pića koju je odlučila da osnuje kako bi roditeljima ponudila "zdravije proizvode odličnog ukusa" za njihovu decu.

- Shvatila sam da navike dece ne mogu da se menjaju spolja, već morate da uđete duboko u problem, odnosno da nađemo način da promenimo samu industriju hrane i pića - rekla je Obama koja je rekla da je ponosna na kompaniju dizajniranu ne samo da obezbedi bolje proizvode, već i da pokrene trku za transformisanje cele prehrambene industrije.

Obama pokreće PLEZi Nutrition, rekla je ona na festivalu. Njegov prvi proizvod, PLEZi, voćni sok za decu, sadrži 75 odsto manje šećera od prosečnih "100 odsto voćnih sokova".

PLEZi je već dostupan kod nekih velikih prodavaca, a kompanija planira da u narednim godinama izbaci i  grickalice i druga pića fokusirana na smanjenje sadržaja šećera i slatkoće kako bi pomogla da se nepce dece prilagodi tako da žude za manje slatkoće", navodi se u saopštenju za javnost.

Njen cilj je da stvori više standarde za to kako SAD prave i plasiraju hranu i piće za decu.

Obama je u ulozi prve dame predvodila kampanju Let’s Move, program koji ima za cilj okončanje gojaznosti u detinjstvu. Kruna te kampanje bilo je usvajanje "Zakona o zdravoj deci bez gladi" iz 2010. godine, koji je stvorio savezne standarde ishrane za školske obroke.

CNN je ranije izvestio da su američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti rekli da je prevalencija gojaznosti opala za 43 odsto među malom decom, uzrasta od 2 do 4 godine, između 2004. i 2012. godine. Uprkos tim naporima, stope gojaznosti dece su porasle kod dece uzrasta od 6 do 11 godina.

Podsećamo, i pokojna kraljica Elizabeta II je početkom 2022. godine pokrenula nešto slično: brend bio proizvoda među kojima su se našli kraljevski kečap i braon sos.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovo su osobe zbog kojih Nobelova nagrada više nije najveća počast

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>