• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi žele novi Ferari: Zbog ogromne potražnje liste čekanja idu do 2025. godine, a profit samo raste

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do skoka profita dovela je i nikad veća mogućnost personalizacije automobila koja mu povećava cenu za nekoliko stotina hiljada dolara

  • 2
Ferrari Ferrari / Foto: Shutterstock

Profit Ferarija skočio je u prvom kvartalu za 24 odsto, na 297 miliona evra, uz povećanje isporuka od 10 odsto. Do skoka profitabilnosti dovela je ogromna potražnja za najnovijim modelima.

- Naša knjiga narudžbi se već proteže do 2025. godine - rekao je izvršni direktor Benedeto Vinja u izjavi.

Ferarijev prihod i profit ozbiljno su nadmašili procene Volstrita, a kompanija je zadržala svoje optimistične smernice za celu godinu.

Do ovakve situacije je u velikoj meri došlo zbog raznih modela koji se trenutno nalaze u prodaji, ali i zbog nikad veće mogućnosti personalizacije automobila, odnosno dugačke liste opcija koje kogu da se dodaju na osnovni model, a koje povećavaju cenu za nekoliko stotina hiljada dolara, piše CNBC.

Ferari je isporučio 3.567 vozila u prvom kvartalu, što je 10 odsto više nego godinu dana ranije. Rečeno je da je povećanje isporuka podstaknuto velikom potražnjom za njegovim Portofino M kabrioletom, 296 GTB hibridnim sportskim automobilom i 812 Competizione, ograničenom, i još bržom verzijom svog vodećeg modela sa dvanaest cilindara, 812 Superfast.

Ferari je rekao da je u prvom kvartalu počeo da povećava proizvodnju svog najnovijeg sedmocifrenog modela Icona, Daitona SP3. Planira da proizvede samo 599 jovih automobila, sa početnom cenom od nešto više od 2,2 miliona dolara i svih 599 komada je već prodato.

Uprkos dugoj listi čekanja, Vinja je rekao da je Ferari ponovo otvorio knjige narudžbina za svoj novi Purosangue, model nalik SUV-u sa V12 pogonom sa početnom cenom od oko 400.000 dolara. Ferari je privremeno prestao da prima porudžbine za ovaj model, zbog neočekivano velike potražnje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hurem 🐠

    5. maj 2023 | 10:54

    Upravo radi ovakvih dogadanja tj. Ogromne razlike medu ljudima ponora dolazi do razdora medu ljudima i popratna losa stanja a sve ide na to da ce biti jos puno gore. Jer ovo je samo pocetak kraja , nema nam pomoci Zemlja se mora resetirati od NELJUDI 😤😤😤😤

  • Alfa

    5. maj 2023 | 16:14

    Upravo sam ga uspeo uplatiti. Ali jedva, i to preko veze.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>