• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemačka kompanija koja će graditi BG metro otvorila kancelariju u Beogradu

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izgradnjom Beogradskog metroa upravljaće konzorcijum koji čine - nemački "Dojče Ban" i francuska kompanija "Sistra"

  • 0
Foto: Goran Vesić/Facebook

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić objavio je na svom Fejsbuk profilu fotografije sa sastanka sa globalnim liderima kompanije Dojče Ban u Beogradu.

- Ova kompanija otvorila je svoju kancelariju za celu Evropu u Beogradu, što dokazuje da se Srbija razvija i postaje sve poželjnija destinacija za investicije - napisao je on na profilu.

Inače, Vesić je juče izjavio da je Srbija dobila konzorcijum dve evropske kompanije, koje će upravljati projektom izgradnje Beogradskog metroa, a koji čine - nemački "Dojče Ban" i francuska kompanija "Sistra".

- Dobili smo konzorcijum dve renomirane evropske kompanije, nemačke kompanije Dojče Ban, koja je nemačka železnica i francuske kompanije Sistra, koje su pobedile na tenderu i koje će upravljati projektom izgradnje Beogradskog metroa. Ugovor je vredan 46 miliona evra, raspisan je iz budžeta republike Srbije, što znači da ga mi kompletno pokrivamo iz našeg budžeta - rekao je Vesić za Tanjug.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>