• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar privrede sa turskim ambasadorom: Pokrećemo investicione projekte za ostanak medicinskog kadra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo privrede podržalo je sredstvima podsticaja osam investicionih projekata čiji su investitori kompanije iz Turske

  • 0
Rade Basta Foto: Zoran Vujasinović/Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta i turski ambasador u Srbiji Hami Aksoj sastali su se danas kako bi razgovarali o investicijama i unapređenju privredne saradnje dve zemlje.

Sastanku je u delegaciji ambasadora Aksoja prisustvovao i jedan od turskih investitora zainteresovanih za izgradnju bolnice u Srbiji veličine 60.000 kvadratnih metara i kapaciteta 300 bolničkih kreveta, što uključuje i otvaranje oko 1.000 novih radnih mesta.

- Ambasadore Aksoj, čast mi je što ste doveli važnog investitora kako bismo razgovarali o potencijalima za saradnju i mogućnostima za otvaranje novih radnih mesta. U Srbiji postoji vrhunski medicinski kadar i dosta je više da nam odlaze radnici. Pokrećemo nove investicione projekte za opstanak medicinskog kadra u Srbiji. Nadam se kako očuvanju postojećih, tako i privlačenju novih investicija koje bi dodatno unapredile stabilne i dobre privredne odnose naše dve zemlje - poručio je ministar Basta.

Ministarstvo privrede podržalo je sredstvima podsticaja osam investicionih projekata čiji su investitori kompanije iz Turske.

Realizacijom svih osam investicionih projekata vrši se ulaganje u iznosu više od 105 miliona evra i zapošljava se novih 4.628 radnika.

Ambasador Aksoj zahvalio se ministru Basti na gostoprimstvu i poručio da postoji prostor za unapređenje trgovinske i ekonomske saradnje.

(Telegraf Biznis)

Video: Srpske kompanije investiraju u Egipat, ali i obrnuto, egipatske u Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>