• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva: "Beograd kao centar kretanja ka ostrvu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva, predviđa slobodno delovanje određenih avio-prevoznika dve države uz minimalnu kontrolu

  • 0
Goran Vesić Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Goran Vesić i ministar inostranih poslova Maldiva Abdul Šahid potpisali su danas Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade Maldiva.

Sporazumom se regulušu odnosi dve zemlje radi uspostavljanja redovnog avio-prevoza između Srbije i Maldiva.

Ovim Ministar Vesić je rekao da je srpski avioprevoznik “Er Srbija” krajem januara ove godine predstavio svoje planove za učešće u saobraćaju, u okviru aranžmana “kod šera” sa partnerima “Кatar ervejzom” i “Turkiš erlajnsom”, za nekoliko država sa kojima nije ugovorom regulisana oblast vazdušnog saobraćaja.

U tom smislu, “Er Srbija” je predložila zaključenje novih međudržavnih sporazuma o vazdušnom saobraćaj, među kojima i ovaj sa Maldivima.

Vesić je istakao da će uspostavljanje direktne linije za Maldive iz Beograda, dodatno učvrstiti poziciju glavnog grada Srbije kao saobraćajnog “haba” ovog dela Evrope.

“Beograd će postati centar sa kojeg će se obavljati saobraćaj ka Maldivima, kao i drugim destinacijama, što znači da ćemo moći da privučemo veili broj putnika iz susednih zemalja”, rekao je ministar.

On je dodao da će uspostavljanje ove direktne avio-linije doprineti i celokupnom privrednom razvoju, odnosno unapređenju trgovine, turizma, saobraćaja,

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maldiva, predviđa slobodno delovanje određenih avio-prevoznika dve države uz minimalnu kontrolu njihovih komercijalnih aktivnosti - kapaciteta, tarifa, otvaranje predstavništava, prodaje prevoznih dokumenata, saradnje sa drugim avio-prevoznicima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>