• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena zlata dostiže istorijski maksimum

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cena zlata je ove godine skočila za 10,94%, podstaknuta geopolitičkom nestabilnošću, uključujući rat u Ukrajini i porastom inflacije

  • 0
Cene zlata u porastu, dijagram, strelica

Foto: Shutterstock

Cenu zlata podržale su i svetske centralne banke zemalja poput Indije, Turske, Kine i Rusije, koje su kupile rekordne količine zlata.

Investiciono društvo "KapitalRS" iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom zlata preko interneta (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremilo je besplatan vodič "Kako trgovati cenom zlata online". Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom zlata online" preuzmite ovde.

Kalifornijska banka Silicon Valley i njujorška Signature banka bankrotirale su u martu. Tada je došao red na evropsku banku Credit Suisse, koja je bila blizu kolapsa, ali ju je spasila UBS banka. Nakon tih događaja u martu, zabrinutost u pogledu nastavka krize je bila ublažena. Međutim, prošle sedmice ponovo su se probudili strahovi od nastavka bankarske krize nakon vesti da je First Republic banka najavila bankrot i da će je preuzeti JP Morgan, i da je još nekolicina banaka u opasnosti od bankrota. Regionalna banka PacWest Bancorp je izgubila 70% svoje vrednosti u poslednjih 5 radnih dana.

Tržišta su bila potresena zabrinutošću zbog ove 'ponovno probuđene' finansijske krize u bankarskom sektoru i što je imalo za posledicu prebacivanje sredstava investitora u zlato.

Većina trgovaca se slaže da je bankarska kriza faktor koji gura cene zlata prema rekordno visokim cenama, a čini se da je kriza u ovom trenutku daleko od kraja. Citigroup u idućim mesecima očekuje da će cena zlata doseći 2.300 dolara.

Besplatni vodič "Kako trgovati cenom zlata online" preuzmite ovde.

Izvori: MT4 platforma, Reuters, Bloomberg terminal, Kitco

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Svetislava Milutinovića, zaposlenog u Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investicionog društva pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>