• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tesla povlači sa tržišta više od milion vozila: Mali defekt predstavlja veliki rizik za vozače

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija planira da izvrši prilagođavanja ili da doda funkcije obaveštenja u opozvana vozila

  • 0
Tesla automobil kola, Model X Foto: Tanjug/AP

Tesla će povući više od 1,1 milion automobila u Kini zbog potencijalnih bezbednosnih rizika, saopštio je u petak glavni regulator tržišta u zemlji.

Počev od 29. maja, američka kompanija će preuzeti 1.104.622 vozila proizvedenih u periodu od 12. januara 2019. do 24. aprila 2023. godine, navodi se u saopštenju Državne uprave za regulisanje tržišta (SAMR), a pozivajući se na plan koji je Tesla podneo regulatoru.

Modeli koji će biti opozvani uključuju uvezeni Model S, Model X, Model 3 i kineski Model 3 i Model 6, prenosi CNN.

U pitanju su vozila koja imaju problem koji može povećati verovatnoću da će vozači "greškom nagaziti na papučicu gasa“ na duži period, što bi moglo povećati rizik od sudara i predstavljati "opasnost po bezbednost", navodi se u saopštenju.

Kompanija planira da izvrši prilagođavanja ili da doda funkcije obaveštenja u opozvana vozila kako bi smanjila ovaj rizik, dodaje se.

Tesla je u martu povukao više od 2.600 uvezenih Modela S u Kini. Hauba tih vozila mogla bi se neočekivano otvoriti tokom vožnje, što predstavlja rizik po bezbednost vozila i drugih automobila.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta se desi kada macolom polupate infotejment u Tesli? Ništa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>