• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sutra ističe rok za dve važne poreske obaveze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda

  • 0
Porez, porez na imovinu

Foto: Shutterstock

Druga rata poreza na imovinu fizičkih lica za ovu godinu dospeva na naplatu 15. maja, a iz Narodne banke Srbije navode da se dina karticom na šalterima Uprave za trezor Ministarstva finansija porez može platiti bez provizije.

Iz NBS ističu da se ovom karticom, na šalterima Uprave za trezor, bez provizije mogu platiti i porez na dohodak građana, na promet motornih vozila, dohodak građana na prihod od poljoprivrede i šumarstva kao i doprinosi za obavezno socijalno osiguranje poljoprivrednika.

Na šalterima Uprave za trezor, dina karticom se mogu, uz niske provizije, platiti računi za struju, računi javnih preduzeća "Infostan tehnologije" i "Informatika" Novi Sad, Telekom i slično.

Porez na imovinu fizičkih lica može se platiti i skeniranjem NBS IPS QR koda na rešenjima na kojima je pripremljen ovaj kod, korišćenjem mobilne aplikacije banke u kojoj obveznici imaju račun.

Iszog dana ističe rok za podnošenje poreske prijave za za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. godinu.

- Podsećamo obveznike godišnjeg poreza na dohodak građana za 2022. godinu - fizička lica koja su u 2022. godini ostvarila dohodak koji je predmet oporezivanja godišnjim porezom na dohodak građana a koji umanjen za plaćene poreze i doprinose prelazi iznos 3.719.376 dinara, da rok za podnošenje poreske prijave PP GPDG i plaćanje poreza ističe u ponedeljak 15.05.2023. godine - kažu u Poreskoj upravi.

Ukoliko poreski obveznik do 15. maja 2023. godine ne podnese poresku prijavu, Poreska uprava Republike Srbije će to učiniti umesto njega.

(Telegraf Biznis)

Video: Ovako ubuduće kupujete polovan automobil

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>