• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemci, ipak, otkazuju najavljeni dvodnevni štrajk

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prethodne obustave rada s kraja marta i aprila, koje su trajale 24 sata, paralisale su železnički transport u Nemačkoj

  • 0
nemacka Foto: OLIVER BERG / AFP / Profimedia

Nemački železnički sindikat EVG otkazao je planirani 50-časovni štrajk koji je trebalo da se održi od danas do utorka, saopštio je državni železnički operator Dojče ban, navodeći da su se "dve strane saglasile da nastave pregovore..."

Kako navodi Rojters, iz Dojče bana je 13. maja podneta hitna molba radnom sudu u Frankfurtu na Majni, uz tvrdnju da je planirani štrajk ''nesrazmeran i štetan po neumešane treće strane''.

Prema ranijim najavama, štrajk je trebalo da počne 14. maja u 22 časa i da traje sve do utorka u ponoć, dakle više od 48 sati iliti dva dana, a očekivalo se da će poremetiti skoro sav putnički i teretni saobraćaj.

Iz sindikata je saopšteno da su nezadovoljni ponudom Dojče bana o povećanju plata za 11 odsto, kao i da traže povećanje od 12 odsto.

Podseća se da su prethodne obustave rada s kraja marta i aprila, koje su trajale 24 sata, paralisale železnički transport u Nemačkoj, što je u velikoj meri uticalo na Dojče ban.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>