• 9

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soros (92) i dalje aktivan u biznisu: Prodao sve akcije Tesle, najviše ulaže u filantropske podvige

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soros Fund Management je prodao i oko 10,8 miliona deonica Riviana, u prvom kvartalu 2023.

  • 9
George Soros, Džordž Soroš Džordž Soros / Foto: Tanjug/AP

Investiciona firma američko-mađarskog biznismena, Džordža Sorosa, smanjila je svoj udeo u dve kompanije za e-vozila, a to su Tesla i Rivian Automotive Inc.

Soros Fund Management prodao je oko 10,8 miliona deonica Riviana u prvom kvartalu 2023, smanjivši tako vrednost udela na 55,4 miliona dolara. Preostalih 3,6 miliona akcija čini oko 1,1% Sorosovog portfelja deonica - u vrednosti od nekih 5 milijardi dolara.

Dodaje se da je portfelju umanjena vrednost za oko 687 miliona dolara u prvom tromesečju.

Osim toga, kompanija sa sedištem u Njujorku je prodala sve svoje akcije u Tesli, vredne 16 miliona dolara, nakon što je preuzela novi udeo u 2022.

Soros Fund Management je, naime, napravila rez i kada je reč o svom uplivu u drugim branšama, kao što je tehnologija, odnosno udeli u kompanijama Alfabet, Amazon, Sejlsfors...

Ističe se i da je auto-div Rivian pao za oko 90% na kraju godine, u odnosu na svoj maksimum iz novembra 2021.

Soros (92) čije se bogatstvo procenjuje na 8,5 milijardi dolara, uložio je milijarde u svoje filantropske akcije i iskoristio svoje bogatstvo za finansiranje grupa koje promovišu demokratiju, ljudska prava i progresivnu politiku, a većina imovine njegove firme pripada fondacijama, a ne porodici Soros.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>