• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodeljena prestižna nagrada "Đorđe Vajfert": Briga o lokalnoj zajednici i životnoj sredini kao stub

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija Comtrade System Integration

  • 0
CT Foto: Telegraf.rs

U Privrednoj komori Srbije (PKS) danas, 15. maja, dodeljena je Nacionalna nagrada za društveno-odgovorno poslovanje "Đorđe Vajfert", koja nosi ime po jednom od naših najvećih privrednika.

Na svečanosti je nagrađeno i promovisano 15 finalista 9. konkursa u kategorijama:

  • mala i mikro privredna društva;
  • srednja privredna društva;
  • velika privredna društva

Od vizije do realnosti

Cilj konkursa je, između ostalog, i širenje svesti o tome da nije dovoljno raditi samo u ekonomskim okvirima, već i misliti na lokalnu zajednicu, životnu sredinu.

U ovoj oblasti, "Ðorđe Vajfert" ostaje najprestižnija nagrada, više od 15 godina. Iz PKS kažu da je pređen veliki put "od vizije do realnosti", a jedan od glavnih kriterijuma za dodelu Nagrade tiče se lanaca snabdevanja, po uzoru na Nemačku, kao i ekoloških pitanja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Prikupljanje prijava je trajalo oko mesec i po dana, a tokom marta se odvijao obilazak kompanija koje su prošle u drugi krug.

Prvu nagradu u prvoj kategoriji dobila je kompanija Comtrade System Integration, zatim slede Nestle Srbija, Coca Cola HBC Srbija, MК group, Grundfos Srbija.

"Ovo je poziv da budemo još bolji i damo doprinos tamo gde još nismo", rečeno je iz ove kompanije.

Anja Aleksić iz Nadzornog odbora kompanije Comtrade group zahvalila se Privrednoj komori Srbije i stručnom žiriju na ovoj lepoj nagradi, u ime svih zaposlenih u Comtrade-u.

- Zahvaljujem se u ime onih koji su svojim radom i posvešćenošću omogućili da svaki projekat koji sprovodimo, bude toliko uspešan i društveno značajan. U jeku stravičnih tragedija koje su pogodile našu zemlju i osećajima tuge i praznine koje svi osećamo, ova nagrada je za kompaniju svetla tačka da smo barem u svom poslovanju, na dobrom putu - rekla je Aleksić.

Ona je dodala da je ova nagrada dokaz da se kompanija trudi i da je taj trud prepoznat.

- Doživljavamo je i kao poziv da budemo još bolji, da pokažemo dodatno saosećanje i razumevanje prema celoj zajednici u kojoj poslujemo. Da damo doprinos tamo gde možda još uvek nismo i da svi zajedno, sa vama koji ste takođe pokazali odlične primere društveno odgovornog poslovanja, odemo korak dalje u nastojanju da se u našoj zemlji živi što lepše i bolje. Zarad svih nas, a najviše naše dece - rekla je Anja Aleksić iz Nadzornog odbora kompanije Comtrade group.

Uručena su i posebna priznanja, a prisutnima se, između ostalih, obratio prof. dr Mladen Đurić (predsednik žirija za dodelu nagrade "Đorđe Vajfert").

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Comtrade (@comtrade)

Ðurić, koji je profesor na FON-u, istakao je danas u PKS da se u svetu ovakve nagrade dodeljuju od 1951, a krenulo je u Japanu. U zapadnom svetu, takve nagrade se dodeljuju od osamdesetih godina.

Vođa Tima PKS, Dušan Stokić, istakao je za kraj da ove kompanije društvu doprinose konkretnim akcijama, što se odražava na sve aspekte društva, uključujući lokalnu zajednicu i najmlađe građane naše zemlje.

Inače, PKS Nacionalnu nagradu za društveno-odgovorno poslovanje dodeljuje od 2007. godine.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>