• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

EU odobrila preuzimanje Activision Blizzard-a, ali to ne znači mnogo: Britanija "koči"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odluka EU je suprotna odluci britanske Uprave za konkurenciju i tržišta, koja je prošlog meseca odlučila da blokira akviziciju

  • 0
Activision Blizzard, microsoft

Foto: Shutterstock

Evropska unija (EU) je 15. maja odobrila akviziciju - vrednu 69 milijardi dolara - kojom bi "Microsoft" preuzeo gejming kompaniju "Activision Blizzard".

Iz Evropske komisije (EK) su saopštili da je njihova analiza pokazala da akvizicija "neće smanjiti konkurenciju", prenosi Blumberg.

Šefica EU za antimonopolska pitanja, Margret Vestager, okarakterisala je akviziciju kao "pro konkurentsku" i istakla da će ona pokrenuti "cloud streaming" tržište koje sada predstavlja samo jedan do tri odsto celokupnog gejming tržišta.

Odluka EU je suprotna odluci britanske Uprave za konkurenciju i tržišta, koja je prošlog meseca odlučila da blokira akviziciju.

Vestager je rekla da se "razlika u zaključcima regulatora Velike Britanije i EU bazira na tome koliko će se brzo razvijati ovo tržište u budućnosti". Dodala je da EU smatra kako će za njegov razvoj biti potrebno više vremena.

Ali, i pored toga što je EU odobrila akviziciju, da bi ona prošla, mora da bude odobrena od strane regulatornih tela u Velikoj Britaniji i SAD.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>