• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako je verovati gradonačelniku Beča, ovaj grad je idealan za život: Otvara na hiljade pozicija u 5 grupa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dana 23. maja organizuje se veliki Sajam zapošljavanja u ovom gradu

  • 0
Beč Foto: WienTourismus/Christian Stemper

Prema aktuelnim podacima, Grad Beč ima u planu da zaposli 67.000 lica, i zbog toga spada među najveće poslodavce pokrajine i u konkurenciji je sa mnogim drugim kompanijama kada je reč o zapošljavanju dobro obučenih i talentovanih kadrova.

Do 2030, biće oslobođena 21.000 radnih mesta.

Novine u oblastima zaštite klime, tehnike, razvoja stanovništva i penzionisanja, pored popunjavanja postojećih radnih mesta, stvaraju i nove poslovne sektore. Grad Beč sada posebno traži zaposlene u tehničkim profesijama, u oblastima zaštite sredine, obnovljivih izvora energije, pedagogije i one iz socijalnog sektora.

Stoga će organizovati veliki Sajam zapošljavanja, 23. maja, od 9h do 19 časova u skupštini grada. Sajam će biti podeljen na pet oblasti u kojima grad Beč traži odgovarajuće kadrove:

  1. Zdravstvo,
  2. Pedagogija i socijalna pitanja,
  3. IT, tehnika i zaštita klime,
  4. Infrastruktura, uređenje i bezbednost,
  5. Gradska uprava i usluge za građane.

- Poslovi u gradskoj upravi su raznovrsni, od poslova u prirodi do mnogih društvenih, tehničkih i digitalnih oblasti u kojima nudimo klasična, ali i inovativna radna mesta. Mogućnosti za napredovanje su odlične, ali sigurnost posla i kompatibilnost posla, slobodnog vremena i porodice govore za sebe - naglašava gradonačelnik Beča, Mihael Ludvig.

Da li ste zadovoljni životom u Beču?

Glasajte

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>