![Nusret Gokče, salt bae Nusret Gokče, salt bae](https://xdn.tf.rs/2023/05/16/profimedia-0495546588-670x447.jpg)
Poznati šef kuhinje "uhvaćen" na delu: Radnici tvrde da gostima preprodaje ostatke vina
Poznati turski kuvar i šef kuhinje Nusret Gokče, poznatiji kao Salt Bae, ponovo je u žiži interesovanja, jer je "izbio" novi skandal vezan za njegov "način rada".
Naime, prvo se osramotio na Svetskom prvenstvu u Kataru, jer su ga bivše zaposlene tužile za mizoginiju i diskriminaciju, kao i za svojatanje napojnica i "toksičnu radnu atmosferu".
Nekadašnji barmen Baeovog restorana u Londonu izjavio je da "spolja sve izgleda sjajno, ali da je unutra trulo", objašnjavajući da osoblje nikada nije znalo da li će dobiti otkaz ili ne - pre kraja smene.
Sada je isplivala nova kontroverza, jer su radnici njegovog restorana "Nusr-et" otkrili da poznati Turčin, navodno, preprodaje ostatke vina koje prethodni gosti nisu popili.
O tome ovih dana piše Insajder, pri čemu se dodaje i da Salta Baea trenutno tuže u sedam sudskih postupaka - zbog načina na koji tretira osoblje.
Što se tiče vesti o preprodaji vina, nekoliko bivših konobara je istaklo da Gokče, takođe, prodaje uzorke vina koje mu distributeri šalju besplatno.
Podsećamo, "Nusr-et" restorani su mesta gde se rutinski rade računi na više od 100 dolara po stolu. Oni dobijaju i dosta negativnih kritika zbog loše hrane i nemarnog odnosa, premda i dalje važe za najpopularnija mesta za vulgarnije superbogataše.
Primera radi, restoran iz Londona je lane, samo tri meseca nakon otvaranja, napravio promet od 7 miliona funti.
(Telegraf Biznis)
Video: Koliko je bojkot velikih trgovinskih lanaca bio uspešan?!
Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Kiki
Seljak kad postane bogatas
Podelite komentar