• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

I striptizete formiraju sindikat: Boriće se za bolje uslove rada i za veća prava

Vreme čitanja: oko 1 min.

Striptizete su zabavljači. Iako su neki elementi njihovog posla jedinstveni, oni su u suštini umetnici performansa, kažu u Udruženju glumaca

  • 0
Japan nocni disko klub Foto: Shutterstock

Vlasnici Toples bara "Star Garden" u Severnom Holivudu pregovaraće sa sindikatom striptizeta koje su otpuštene u martu 2022. godine, kada su protestovale zbog loših bezbednosnih uslova rada.

Očekuje se da će striptizete velikom većinom pobediti na sindikalnim izborima i formirati prvi priznati sindikat striptizeta u Sjedinjenim američkim državama od kada je jedini sindikalizovani striptiz klub u zemlji, "Lusty Lady" iz San Franciska zatvoren 2013. godine.

Striptizete predstavlja udruženje glumaca Actor’s Equity Association, koje je u saopštenju navelo da su se dve strane dogovorile da se sastanu za pregovaračkim stolom u roku od 30 dana kako bi sklopili prvi ugovor. Klub će takođe vratiti igrače koji su otpušteni prošle godine.

- Striptizete su zabavljači. Iako su neki elementi njihovog posla jedinstveni, oni su u suštini umetnici performansa i imaju mnogo toga zajedničkog sa drugim članovima Actor’s Equity Association koji plešu za život - rekla je predsednica Udruženja glumaca Kejt Šindl.

Ona smatra da svaki radnik koji želi sindikat zaslužuje sindikat.

- Plesači Star Garden-a su se ozbiljno borili tokom ovog dugog procesa i oduševljena sam što smo dobili priznanje njihovih prava na bezbednost i demokratiju na radnom mestu i predstavljanje za stolom za pregovaranje - rekla je ona.

Star Garden je bio zatvoren poslednjih nekoliko meseci, a njegovi vlasnici su podneli zahtev za bankrot.

- Uzbuđena sam što će sve moje prelepe saradnice konačno imati mesto za stolom i glas da razgovaraju o bezbednosti i drugim pitanjima - rekla je Sinder, plesačica Star Garden-a.

Ovim povodom oglasio se i advokat kluba.

- Ipak, Star Garden je odlučio da se nagodi, pošto je oduvek bio pošten poslodavac, koji poštuje prava svojih zaposlenih - rekao je advokat An Ngujen Ruda, koji predstavlja klub.

(Telegraf Biznis)

Video: Aukcija ribe na đerbanskom marketu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>