• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je najiritantniji aerodrom: Vazdušna luka koja nosi ime poznatog glumca najviše ljuti putnike

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 853 miliona putnika letelo je američkim avio-kompanijama u 2022. To je povećanje od 30 odsto u odnosu na 658 miliona putnika 2021. godine

  • 0
John Wayne airport Foto: MARIO TAMA / Getty images / Profimedia

Forbs je analizirao bes koji različiti američki aerodromi izazivaju od putnika, a njegovo istraživanje je pokazalo da je aerodrom Džon Vejn najiritantniji.

Od analiziranih poruka koje su ljudi tvitovali na aerodromu Džon Vejn, 65 odsto njih spada u kategoriju „besnih“, nedavno je preneo Forbs. Taj procenat mu je doneo prvo mesto na listi "najiritantnijih aerodroma u SAD".

Aerodrom, koji se nalazi južno od Anahajma u kalifornijskom okrugu Orindž, primio je ukupno 11,36 miliona putnika 2022. godine, prema statistikama na njegovom sajtu.

Na Tviter profilu vazdušne luke koja nosi ime poznatog glumca, najčešći haštagovi bili su "odloženo","osoblje", "buka" i "pritužbe". 

Najnovija anketa putnika napravljena na samom aerodromu, pokazala je drugačije rezultate. Putnici su mu (94 odsto njih), upitani na licu mesta, dali ocenu četiri ili pet, a od njih je 73 odsto svoje zadovoljstvo ocenilo sa pet.

Da bi pronašao aerodrome koji najviše ljute ljude, Forbs je rekao da je koristio više od 37.000 tvitova. U tvitovima je označeno 60 najprometnijih aerodroma, a istraživanje je trajalo 12 meseci, počevši od marta 2022. godine.

Međunarodni aerodrom Indijanapolis, smatra Forbs, najmanje je viđao ljute putnike. Samo 42 odsto njegovih tvitova bilo je ljutito, izvestila je agencija. U 2022. godini, skoro 8,7 miliona putnika koristilo je aerodrom, prema podacima Uprave aerodroma u Indijanapolisu.

Biro za statistiku saobraćaja saopštio je sredinom marta da je 853 miliona putnika letelo američkim avio-kompanijama u 2022. To je povećanje od 30 odsto u odnosu na 658 miliona putnika 2021. godine.

(Telegraf Biznis)

Video: Novi avion Er Srbije "Mihajlo Pupin"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>