• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dodatni porez za Ruse: Na udaru svi koji iz inostranstva rade za ruske kompanije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruski građani koji prihoduju više od 58.000 evra godišnje će plaćati porez od 15 odsto

  • 0
Tax porez

Foto: Shutterstock

Državljani Ruske Federacije, koji duže od šest meseci rade iz inostranstva za ruske kompanije, će od 2024. godine plaćati porez na dohodak od 13 odsto.

Na osnovu novog predloga zakona nekim državljanima Ruske Federacije preti dvostruko oporezivanje, u Rusiji i zemlji u kojoj sada žive, prenosi Komersant. Ministarstvo finansija Rusije završilo je izmene i dopune novih pravila za plaćanje poreza i predlog zakona je speman za podnošenje državnoj Dumi.

Po novim pravilima, porez na dohodak od 13 odsto će se naplaćivati kako stalno zaposlenima, tako i frilenserima, poreskim rezidentima i nerezidentima, od 2024. godine. Ruski građani koji prihoduju više od 58.000 evra godišnje će plaćati porez od 15 odsto, proizilazi iz predloga zakona.

- Kada zaposleni radi na daljinu, naravno, teško je da kompanije provere da li je on ruski poreski rezident ili ne - rekao je zamenik ministra finansija Rusije Aleksej Sazanov. Ruska Federacija ima sporazum o izbegavanju dvostrukog oporezivanja sa oko 80 država, ali problem može da nastane u odnosima sa "neprijateljskim zemljama - zaključuje ruski list.

(Telegraf Biznis)

Video: Šta je nateralo kompanije da se povuku sa tržišta Rusije? Korporativna odgovornost ili nešto drugo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>