• 44
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstavnici poljoprivrednika koji protestuju stigli na sastanak u Vladu Srbije

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi predstavnici na sastanku

  • 44
Protest poljoprivrednika kod Pančeva

Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Predstavnici poljoprivrednika koji su ovih dana protestovali na više mesta u Srbiji, došli su danas pre podne u zgradu Vlade Srbije, gde će se, kako je ranije najavljeno, sastati sa premijerkom Anom Brnabić, ministarkom poljoprivrede Jelenom Tanasković i ministrom finansija Sinišom Malim.

Kako javlja reporter Tanjuga, na sastanak su došli predstavnici Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, Udruženja proizvođača mleka "Naše mleko - Mačva", Poljoprivrednih proizvođača Subotice, Udruženja poljoprivrednika "Stig" iz Požarevca, Udruženja "Za spas i opstanak stočara zapadne Srbije", Udruženja poljoprivrednika Banata i Proizvođača mleka Šumadije i Pomoravlja.

Predsednik Udruženja "Stig" Nedeljko Savić je rekao za Tanjug da su zahtevi poljoprivrednika poslati pre više od 20 dana Vladi Srbije. “To su subvencije kao u EU i okruženju. Tražimo plavi dizel, za poljoprivrednike bez akcize. I tražimo da se reguliše tržište, kako žitarica tako i mlečnih proizvoda, naveo je Nedeljković. Dodao je da od današnjeg sastanka očekuje da se ponudi rešenje problema u kojima su se našli poljoprivrednici. ”Jedan od problema je najavljena otkupna cena od 18 dinara, ne zato što smo nezadovoljni, već je to cena sa kojom mi ne možemo da isplatimo naše troškove ulaganja u proizvodnju”, rekao je Nedeljković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>