• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo nekadašnji "kralj peciva"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Smrt došla iznenada

  • 0
Pletenice pecivo Foto: Shutterstock

Tokom noći u Zagrebu je iznenada je preminuo Ivan Parać, nekadašnji vlasnik pekarskog lanca Pan-peka, prenosi Jutarnji list.

Parać je u krugovima bio poznat i kao ''nekadašnji kralj peciva'', a popularni lanac pekara osnovao je 1992. godine, zajedno s partnerima Vinkom Čilošom i Ivanom Validžićem, nakon dotadašnjeg rada u fabrici INA-OKI.

Fabrika koju je osnovao tokom godina se odlično razvijala, pa je u martu 2018. godine s poljskim Enterprise Investorom sklopio ugovor o sticanju 65 posto udela u Pan-peku.

"Logičan je to sled razvoja i rasta kompanije. Uvideo sam da je sve veći pritisak velikih igrača iz pekarske industrije na naše tržište, te da je samo pitanje dana kad će doći do značajnijeg preslagivanja u pekarskoj branši. Nakon razmatranja nekoliko zanimljivih ponuda, te više razgovora i upita za prodaju poslovnih udela u zadnje dve godine, shvatili smo da je EI najbolji izbor, te da će svojim iskustvom i znanjem ubrzati razvoj kompanije, te je dodatno osnažiti - govorio je Parać.

Tri godine kasnije i ostalih 35 posto udela prodao je Poljacima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>