• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Italijanske konfekcije žele promenu sezonskih rasprodaja: Traže da se isprate "promene godišnjih doba"

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aktuelni raspored dva godišnja sniženja ne prati potrebe kupaca, ocenjuju

  • 0
Ženska garderoba Foto: Shutterstock

Kasnija duža leta i blaže zime u Italiji podstakli su dva najveća prodavca odeće da zatraže kasniji rok za uvođenje sezonskih popusta. Trgovci odećom često nastoje da smanje cene neprodatih zaliha, kako bi očistili svoje police za nadolazeću sezonu.

Kako piše Rojters, o vremenu sezonskog sniženja cena u Italiji odlučuju regionalne vlasti nakon savetovanja s maloprodajnim objektima. Trgovci u Italiji počeli su da snižavaju letnu odeću početkom jula, a zimsku odeću početkom januara, prenosi Index.hr.

Ipak, OVS i Pianoforte Holding rekli su da bi ovogodišnja letna sniženja trebalo da budu odgođena jer kišno vreme znači da kupci odlažu kupovinu letne odeće.

"Godišnja doba su se promenila i moramo uskladiti kalendar prodaje s novim klimatskim obrascima", rekao je Gianluigi Cimmino, izvršni direktor Pianoforte Holdinga, koji posjeduje maloprodaju donjeg rublja i kupaćih kostima Yamamay i proizvođača ručnih torbica Carpisa.

Cimmino je rekao da je tražio da se letna rasprodaja odloži za sredinu jula.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>