• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski trgovinski lanac povlači 5 miliona sveća: Mogu da izazovu posekotine i teške opekotine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodavac se na ovaj potez odlučio jer je primio 137 prijava o lomljenju ili pucanju tegle za sveće dok je sveća upaljena

  • 0
sveća, miris, lep miris, sveće, kutije od sveće, plamen Foto: Shutterstock

Svetski trgovinski lanac Target povlači skoro 5 miliona sveća brenda Threshold u staklenim teglama jer staklo može da se "slomi ili napukne" predstavljajući opasnost od razderotina i opekotina, saopštila je Komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda.

Ovo opoziv uključuje određene Threshold staklene tegle od 150 grama, sa jednim fitiljem, 400 grama sa tri fitilja i 600 grama sa tri fitilja u više mirisa. Povučeni brojevi artikala su odštampani na dnu staklenih tegli, piše CNN.

Prodavac se na ovaj potez odlučio jer je primio 137 prijava o lomljenju ili pucanju tegle za sveće dok je sveća upaljena, što je rezultiralo sa šest povreda koje su uključivale duboke posekotine i teške opekotine, saopštila je agencija.

Čak 37 različitih sveća je navedeno na listi opoziva, sa mirisima u rasponu od cveta jabuke i povetarca do kože i žara. Zanimljivo je da je 4,9 miliona sveća prodato u Target prodavnicama širom SAD od avgusta 2019. do marta 2023.

U izjavi, Target je rekao da je "posvećen pružanju visokokvalitetnih i bezbednih proizvoda našim kupcima".

Povučena sveća, Target Foto: (HONS) /U.S. Product Safety Commission via AP

Udruženje potrošača je reklo da bi potrošači trebalo da "odmah prestanu" da koriste sveće na koje su pogođene i da ih vrate Target-u za pun povraćaj novca, ili da kontaktiraju megaprodavca da dobiju unapred plaćen papir za povraćaj.

(Telegraf Biznis)

Video: Znate li šta zapravo znače datumi na namirnicama?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>