• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uznemiravali su milione neželjenim i nezakonitim pozivima: Sada ih čeka suđenje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svakoga dana, bezbroj potrošača u Arizoni je uznemiravano i nervirano nemilosrdnom salvom neželjenih automatizovanih poziva

  • 0
Može li rad na daljinu da postane opšte prihvaćen? Foto: Shutterstock

Generalni tužioci u državama širom SAD pridružili su se tužbi protiv telekomunikacione kompanije koja je optužena da je uputila 7,5 milijardi ilegalnih automatizovanih poziva milionima ljudi koji se nalaze u registru "Ne zovi".

Tužba je podneta američkom Okružnom sudu u Feniksu, u Arizoni, protiv Avid Telekoma, njegovog vlasnika Majkla Lanskog i Stejsi Rivs, potpredsednika. Navodi se da su prekršili Zakon o zaštiti potrošača od uznemiravanja telefonom, Pravilo o prodaji putem telemarketinga i druge savezne i državne zakone o telemarketingu i potrošačima. Čeka se suđenje, kako bi se utvrdila šteta.

Državni tužilac Arizone Kris Maies rekao je da je u milijardama poziva Avid Telecom koristio lažne ili nevažeće ID brojeve pozivaoca, uključujući više od 8,4 miliona poziva za koje se činilo da dolaze od vladinih agencija.

- Svakoga dana, bezbroj potrošača u Arizoni je uznemiravano i nervirano nemilosrdnom salvom neželjenih automatizovanih poziva, a u nekim slučajevima ovi nezakoniti pozivi pretili su potrošačima tužbama i hapšenjem, a sve u cilju zaplašivanja i izvlačenja noca od, pretežno starijih, sugrađana - rekao je Mejs u ​​saopštenju.

Maies je rekao da, iako je američka agencija koja obaveštava provajdere o poznatim i sumnjivim ilegalnim automatizovanim pozivima poslatim preko njihovih mreža, poslala najmanje 329 obaveštenja Avid Telekomu da prekine sa ovim pozivima, kompanija je to nastavila da radi.

Generalni tužilac je rekao da je Avid Telecom provajder usluge Voice over Internet Protocol koji prodaje podatke, telefonske brojeve, softver za biranje i stručnost kako bi pomogao korisnicima da vrše masovne automatizovane pozive. Između decembra 2018. i januara 2023. omogućio je više od 24,5 milijardi poziva.

- Amerikancima je muka i umorni su od toga da njihovi telefoni zvone bezveze - rekao je njujorški državni tužilac.

Iz ove kompanije naveli su da suprotno navodima u žalbi, Avid Telekom posluje na način koji je u skladu sa svim važećim državnim i saveznim zakonima i propisima.

- U ovom kontekstu, kompanija je razočarana što su državni tužioci odlučili da ne saopšte svoju zabrinutost direktno nama, pre podnošenja tužbe - rekli su u ovoj kompaniji.

(Telegraf Biznis)

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>