• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako je Tina Tarner govorila o penzionisanju: "Posedovanje kuće nije najvažnija stvar na svetu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tarner je 2019. godine pričala za Njujork tajms o svom životu u penziji i karijeri koja ju je učinila takvom kakva jeste

  • 1
Oproštaj od Tine Tarner na Stazi slavnih u Holivudu Foto: Tanjug/AP

Tina Tarner je bila rok zvezda - čak i u penziji. Muzička legenda umrla je ove nedelje u svom domu u Kusnahtu, u Švajcarskoj, u 83. godini.

Bivša izvođačica se penzionisala 2009. godine i činilo se da voli život u penziji, u zamku pored Ciriškog jezera u Švajcarskoj sa svojim partnerom sa kojim je živela više od 30 godina.

Tarner je 2019. godine pričala za Njujork tajms o svom životu u penziji i karijeri koja ju je učinila takvom kakva jeste. Evo nekoliko saveta da doživite  penziju slično njenoj, piše Market Watch.

Posedovanje kuće nije najvažnije

Tina Turner je iznajmila svoju vilu, koju je nazvala "Chateau Algonkuin". Njen stanodavac je živeo u potkrovlju i kontrolisao kućicu za čamce, gde ona nije imala pristup.

Vlasništvo kuće može biti kontroverzna tema u penziji. Neki tvrde da je vlasništvo nad kućom neophodno, da je to kapital koji penzioneri mogu iskoristiti u slučaju nužde. Ali drugi kažu da posedovanje i održavanje kuće može biti skupo, posebno za nekoga sa fiksnim prihodom. Penzioneri takođe mogu smatrati da je proces kupovine kuće u penziji stresan.

Čuvajte samo najvažnije

Turner nije čuvala stvari u skladištima, volela je da joj sve što joj je potrebno bude u blizini. Na dohvat ruke bili su joj ključevi od zamka, slike i neke sinice sa putovanja.

Kako ljudi stare, količina njihovih stvari se povećava. Ovo može biti problematično, posebno kada se prostor za život smanjuje, pa bi bilo dobro oslobiti se viška stvari, da ne bi pravile preveliki nered.

Znaćete kada da se povučete

Na kraju svoje turneje povodom 50 godina karijere, održane 2009. godine, Tarner je rekla da je više zainteresovana za uređenje doma nego za nastupe na sceni.

- Bila sam umorna od pevanja i usrećivanja drugih. To je sve što sam radila u životu - rekla je za Njujork Tajms.

(Telegraf Biznis)

Video: Odlazak kraljice rokenrola: Buran život i karijera od 60 godina Tine Tarner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    25. maj 2023 | 17:54

    Bila je to VELIKA ŽENA. VELIKI ČOVEK. Tako slavna a u duši veoma skromna. Poćivaj u miru Tina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>