• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bil Gejts prodao 20% udela u kompaniji Vorena Bafeta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fondacija u ovom kvartalu nije napravila nova ulaganja

  • 0
Bill Gates, Bil Gejts Foto: Tanjug/AP

Fondacija Bill and Melinda Gates, jedna od najvećih i najuticajnijih filantropskih organizacija na svetu, prodala je 20% svog udela u Berkšir hataveju Vorena Bafeta, proizilazi iz dokumentacije.

Prodaja odražava potencijalnu promenu u investicionoj strategiji fondacije, iako je i dalje zadržala značajan udeo u multinacionalnom konglomeratu, koji predstavlja 16,67% njegovog portfelja, što je pad sa 21,35% s tržišnom vrednošću od oko 6,07 milijardi dolara.

Microsoft, najveća pozicija Fondacije, čini 31,05% ukupnog portfelja, sa tržišnom vrednošću od približno 11,32 milijarde dolara.

Uprkos prodaji, fondacija je nastavila da održava raznoliku strategiju ulaganja u različitim sektorima, uključujući IT sektor, transport, finansije, industriju, materijale i osnovne potrošačke proizvode.

Zanimljivo je da, uprkos promenama, fondacija u ovom kvartalu nije napravila nova ulaganja. Umesto toga, zadržala je svoje postojeće pozicije i gotovinske rezerve prodajom dela svog udela u Berkširu

Bil Gejts je viđen na Berkširovoj godišnjoj konferenciji za investitore 6. maja.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>