• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Radovi na izgradnji autoputa Ruma-Šabac odvijaju se prema planiranoj dinamici"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradi se autoput dužine 21 kilometar

  • 3
Vesić na Sajmu građevinarstva Foto: Tanjug/Predrag Mitić/bs

Radovi na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac u dužini od 21 kilometar odvijaju se prema planiranoj dinamici, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je na Fejsbuku objavio da jedna deonica auto-puta počinje od buduće naplatne stanice na novoj petlji Ruma, a završava se na budućoj naplatnoj stanici Klenak, odakle počinje konstrukcija mosta u dužini od 1.300 metara koji vodi do novog mosta preko Save dugog 1,2 kilometra.

"Na trasi auto-puta imamo 13 mostova i petlju Ruma sa svoja četiri mosta. U obuhvatu ovih radova je izgradnja uklapanja u saobraćajnicu koja dolazi iz Rume, tj. deonice Fruškogorskog koridora. Ključni radovi su radovi na izgradnji petlje Ruma tipa “detelina" i prilazne mostovske konstrukcije ka novom mostu preko reke Save", naveo je Vesić.

Trenutno se izvode radovi na preostalim nasipima za trup, asfaltni radovi i preostali radovi na mostovima.

Već je urađeno oko 16 kilometra autoputa sa dva sloja asfalta od planirana tri, a juče je asfaltirano oko kilometar u dva sloja sa jedne strane autoputa. Danas će se, ukoliko vremenske prilike dozvole, raditi i druga strana te deonice autoputa, naveo je Vesić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    28. maj 2023 | 11:38

    Tako je. Od svega toga zavisi napredak Srbije, plate, penzije, socijalna davanja. Privreda radi punom parom. Sve ostalo su tragikomični čaršijski performansi. Narod u Srbiji prepoznaje rezultate i podržava rad i napredak. To znaju i brojni strani investitori i domaći privrednici. Poljoprivrednici, takođe, rade punom parom. Samo da i vreme posluži seljake i Bog da nas vidi. Gasa ima dovoljno, energetski sektor je stabilan.

  • Prle

    28. maj 2023 | 14:37

    Ovaj nezna razliku između letve i daske Bože ko nam vodi građevinu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>