• 8

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Odvojeni kafići za pušače i za nepušače": Šta građani BiH kažu o zabrani pušenja u zatvorenom

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Ja ne pušim, ne pijem, ne kockam se. Ja nikome ne kažem nemoj pušiti, ja svoje, on svoje, u pravu je i on i ja. Ja sam pušio 60 godina i prestao sam pre jedno godinu dana i da sam znao da je ovako fino i pre bih prestao", rekao je stariji gospodin

  • 8

U Federaciji BiH više nema pušenja u zatvorenim javnim mestima, u javnom prevozu, ali i u automobilima gde se nalaze maloletne osobe. Vlasnici ugostiteljskih objekata u kojima se cigarete najviše i konzumiraju biće dužni na vidnim mestima da istaknu znak “zabranjeno pušenje”.

Ova zabrana kao da nije mnogo potresla građane, jer čak i pušači smatraju da duvanskom dimu nije mesto u zatvorenim prostorijama.

"Pušenje obavezno treba zabraniti u zatvorenim prostorima, ko hoće da puši napolje ili u odvojene prostorije, sa ventilacijom", rekao je čovek koji je na ulici zatečen sa cigarom u ustima.

Istog mišljenja je i jedna devojka.

"Smatram da je to dobra stvar, jer ja ne volim kad sedim u zatvorenom prostoru da se osetim na dim, mislim da je dobro i za zdravlje i za mlade i za decu koja budu u zatvorenim prostorima da to bude ograničeno. A za otvorene prostore sam naravno za - da se puši", rekla je on.

"Najviše mi je drago što u zatvorenim prostorima deca, prvenstveno moja deca, ne puše nijedna i to mi je drago jer izlaze po kafićima. Prva sam ja pušač. Meni je u redu da se napolju zapali, al' mi je drago što se neće pušiti unutra. Ja ću sebi naći mesto gde ću zapaliti", rekla je jedna gospođa.

Jedan gospodin nije baš oduševljen zbog zabrane, pa je izneo ideju za rešenje problema koji bi, smatra, bili svi zadovoljni.

"Mislim da bi najbolje bilo da ima kafića za pušače i kafića za nepušače, pa nek svako uživa", rekao je on.

Jedan stariji muškarac, koji je ostavio cigarete, podržava odluku o zabrani pušenja u zatvorenom prostoru, a za sve pušače imao je dobar savet.

"Ja ne pušim, ne pijem, ne kockam se. Ja nikome ne kažem nemoj pušiti, ja svoje, on svoje, u pravu je i on i ja. Ja sam pušio 60 godina i prestao sam pre jedno godinu dana i da sam znao da je ovako fino i pre bih prestao", rekao je stariji gospodin.

(Telegraf.rs)

Video: Da li će Beograđani posećivati kafiće i restorane ako na snagu stupi Zakon o zabrani pušenja?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>