• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Čak 31 milijarder trenutno ima više novca nego što ga ima u američkom trezoru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Džo Bajden i predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti postigli su dogovor o suspendovanju gornje granice duga do 1. januara 2025. godine

  • 0
Milijarder milioner novac dolari Foto: Shutterstock~

Nivo gotovine u američkom trezoru pada ka opasno niskom nivou. Od završetka poslovanja 25. maja, Trezor je imao samo 38,8 milijardi dolara u gotovini, prema najnovijim federalnim podacima. To je manje od oko 200 milijardi dolara ranije ovog meseca i približava se minimalnom nivou od 30 milijardi dolara.

Da bismo ove brojke stavili u kontekst važno je napomenuti da čak 31 svetski milijarder vredi više od 38,8 milijardi dolara koliko u gotovini ima savezna vlada, pokazuje Blumbergov indeks milijardera, piše CNN.

Neki od njih, poput modnog mogula Bernara Arnoa vrede mnogo više. Arno, predsednik kompanije LVMH za proizvodnju luksuzne robe, ima neto vrednost procenjenu na 193 milijarde dolara. Teslin milijarder Ilon Mask vredi 185 milijardi dolara, a osnivač Amazona Džef Bezos ima neto vrednost od 144 milijarde dolara.

Na listi od 31 milijardera koji vrede više od ukupnog novca Ujka Sema nalaze se imena kao što su Majkl Del, legendarni investitor Voren Bafet i suosnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, kao i milijarderi nižeg profila kao što su francuski milijarder Fransoa Pino i predsednik Šanela Alen Verthajmer.

Predsednik Džo Bajden i predsednik Predstavničkog doma Kevin Makarti postigli su dvostranački dogovor o suspendovanju gornje granice duga do 1. januara 2025.

(Telegraf Biznis)

Video: Sankcije su ih ojadile za milijarde ali to njima ne smeta: Deset najbogatijih ruskih oligarha

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>