• 5

Vreme čitanja: oko 2 min.

Britanac koji je proputovao svet vozovima oduševljen Sokolom: "Srbija ima najbolji voz na Balkanu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naš brzi voz uporedio je po izgledu sa austrijskim i nemačkim

  • 5

Jedan Britanac od 2019. godine vodi kanal na Jutjubu o putovanjima svetskim vozovima, a nedavno se upravo i Srbija našla na njegovoj mapi.

Kako je ovaj mladić iza sebe ostavio železničke pruge 43 zemlje, jasno je da su njegovi kriterijumi veoma visoki, pa je stoga logično pitanje - Da li je naš Soko zadovoljavajući?

Njegov izveštaj krenuo je nekako ovako: "Železnice na Balkanu definitivno nisu poznate po kvalitetu i brzini ili pak bezbednosti".

U redu, to baš i nije najbolji početak, ali naslov: "Srbija ima najbolji voz na Balkanu", tera vas da nastavite da slušate njegovo izlaganje.

Šta mu se to tako posebno svidelo?

Svoje putovanje započeo je iz Novog Sada gde je gledaoce upoznao sa blizinom železničke stanice od centra grada, kao i izgledom samog objekta.

Pohvalio je arhitekturu, ali odgovorio i na jedno od pitanja koje sve verovatno zanima kada dođu u drugi grad po veličini u Srbiji - čemu služe mreže na izlasku iz stanice?

Kako pojašnjava, verovatno su tu da bi sprečavale ptice da uđu u stanicu.

Otkrio nam je čak ono što i mi nismo znali, železnička stanica u Novom Sadu čak ima prostor i za igru sa decom, dok čekate da vaš voz stigne na peron.

Britanac je odabrao da se vozi Sokolom u prvoj klasi, a prilikom njegovog dolaska na peron odmah ga je uporedio po izgledu sa austrijskim i nemačkim vozovima.

Dopalo mu se što je dobio sedište do prozora, ali je imao zamerku na sistem određivanja sedenja, s obzirom da je njegov prijatelj dobio mesto iza njega. Ipak pohvalio je ljubaznost sugrađana, koji nisu imali problem da se rotiraju sa mestima.

Svideo mi se i sam enterijer i udobnost voza, kao i to što je prilagođen osobama sa invaliditetom.

Kako se voz približavao poslednjoj stanici, Britanac se dotakao i cene karata gde je naglasio da je "vrednost neverovatna za taj novac".

Podsetimo, karta od Novog Sada do Beograda košta 380 dinara.

Njegovo celokupno putovanje i zapažanja možete pogledati u videu sa početka teksta.

(Telegraf Biznis)

Video: Promotivna cena karte za "Soko" i u maju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dis

    31. maj 2023 | 10:46

    Hvala prijatelju, samo sto jedino to u Srbiji ne umeju da cene, zaboravljamo mi kad smo do skora vozili se vozom gde otpadaju vrata

  • Eeeee

    31. maj 2023 | 11:15

    Ne znaš šta je voz. Idi u Japan , Kinu, Francusku pa da vidiš šta je viz .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>