• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pomoć za mala preduzeća: Za nabavku opreme izdvojeno 1,4 milijarde dinara

Vreme čitanja: oko 1 min.

Javni poziv za učešće banaka i lizing kompanija biće raspisan sledeće sedmice, a za učešće firmi polovinom jula 2023. godine

  • 0
Banka, novac, kredit, dinari Foto: Shutterstock

Vlada Srbije je donela Uredbu o utvrđivanju programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme u 2023. godini.

Ovu informaciju objavilo je Ministarstvo privrede i navelo da sredstva za realizaciju ovog programa obezbeđena iz republičkog budžeta zajedno sa sredstvima iz pretpristupnih fondova Evropske unije, IPA 19, iznose oko 1,4 milijarde dinara.

Javni poziv za učešće banaka i lizing kompanija biće raspisan sledeće sedmice, a za učešće firmi polovinom jula 2023. godine. Po ovom pozivu, firme mogu dobiti bespovratnih sredstava do 25 odsto od neto vrednosti nabavke proizvodne opreme a odobrena pomoć ne može biti manja od 500.000 dinara ni veća od pet miliona dinara.

Minimalna sopstvena sredstva firme koja podnosi zahtev iznose pet odsto od ukupne neto vrednosti opreme koja se nabavlja, dok će ostatak biti obezbeđen iz kredita poslovne banke ili finansijskog lizinga.

(Telegraf Biznis)

Video: Darko Mirković: Upravljajte sobom, ne vremenom. Rešite se svega što vam krade vreme

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>