• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Frizerka nudi platu od 1.200 evra, ali već dugo ne pronalazi radnicu: Zašto niko neće u salon?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi se svakog dana, osim nedeljom

  • 6
Šišanje, frizer, frizura Foto: Shutterstock

Nakon korona krize, kada su bili zatvoreni mesecima, čini se da su se saloni lepote relativno brzo oporavili, a pre svega "zahvaljujući" pojačanom obimu posla i neretko paprenim cenama.

Nije tajna da cene frizerskih usluga neprestano rastu, kako kod nas, tako i u regionu, a neki vlasnici su spremni i da fino nagrade svoje zaposlene.

Ipak, iz Hrvatske nam dolazi jedna neverovatna priča, budući da vlasnica frizerskog salona u zagrebačkom naselju Prečko nudi platu od čak 1.200 evra, ali kako je otkrila za Poslovni.hr, ne može da pronađe radnicu.

Dodatni problem je što Hrvatska u poslednje vreme muku muči sa pronalaženjem osoblja u gotovo svim sferama, te ni frizerska struka nije izuzetak.

Da li se ljudima ne dopada rad u salonu, ili to što se radi svakog dana osim nedelje - ne znamo, ali ova Zagrepčanka već duže vreme ne pronalazi koleginicu. Pritom, posao joj cveta.

Kaže i da zbog velikih troškova smeštaja i hrane, nema nameru da potragu za radnicom širi van granica Hrvatske, a dok ne dođu bolji dani - nastaviće da radi do 12 sati dnevno…

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>