• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

NIS u ekologiju uložio više od 900 miliona evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija NIS je od 2009. godine uložila više od 900 miliona evra u ekološke projekte i projekte koji doprinose unapređenju zaštite životne sredine, rekao je Ivan Dmitriev, direktor Funkcije za HSE (Health, Safety, Environment)

  • 0
Nafta

Foto: Promo/ Stoyan Vassev

U intervjuu za portal "Energija Balkana", on je kazao da je HSE integralni deo svih biznis procesa u NIS-u i jedan od prioriteta kompanije.

-Takozvani pokazatelj povreda LTIF - indeks povreda, kod nas je, tokom poslednjih pet do sedam godina, na najnižoj tački. A kod ekoloških aspekata bih istakao da smo tokom poslednjih 10 godina smanjili emisiju zagađujućih materija u vazduh za 90%, što je fantastičan pokazatelj ako upoređujemo sebe sa NIS-om iz perioda pre privatizacije - rekao je Dmitriev.

On je dodao da je to sve učinjeno uvođenjem novih tehnologija, digitalizacijom HSE i posvećenim radom, ne samo zaposlenih NIS-a, već i izvođača.

-HSE je integralni deo svakog našeg procesa, duboko je ušao u kulturu ove kompanije. Iskreno verujem da je HSE nešto bez čega NIS ne bi mogao da bude toliko stabilan u ispunjavanju svog prevashodnog zadatka – obezbeđivanja stabilnog i redovnog snabdevanja tržišta Srbije naftnim derivatima. Istovremeno, HSE je put ka zelenom NIS-u, jer su poštovanje ekoloških propisa, ne samo Srbije već i EU, ključni u poslovnoj politici kompanije - istakao je Dmitriev.

Prema njegovim rečima, NIS organizuje brojne obuke za svoje zaposlene u oblasti HSE, kao i da stalno razmenjuje najbolje prakse sa svojim izvođačima.

-U NIS-u smo svesni činjenice da je samo bezbedna proizvodnja, profitabilna proizvodnja. Zbog toga je jedna od prvih obuka koju naši zaposleni prođu kada počnu da rade u NIS-u upravo obuka iz oblasti HSE. Samo tokom prošle godine na HSE obuke utrošeno je 24.840 radnih sati. Bez obzira na sve to znamo da nijedan posao ne možemo učiniti bezbednijim ako ne obučimo i naše izvođače pa smo ove obuke organizovali i za više od 6.600 izvođača radova - naveo je Dmitriev.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>