• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarstvo građevine izdvaja milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova u dva grada

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest, a na teritoriji Požege u 18 mesnih zajednica

  • 0
Nevreme pogodilo Ivanjicu, Ivanjica, bujica nanela velike štete

Foto: RINA

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture, Goran Vesić, izjavio je danas da će to ministarstvo izdvojiti oko milion evra za obnovu lokalnih puteva i mostova stradalih u poplavama u Ivanjici i Požegi.

Vesić je zajedno sa ministarkom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Jelenom Tanasković, prisustvovao sednici Štaba za vanredne situacije u Ivanjici, na kojoj se razgovaralo o pomoći države u saniranju posledica poplava, koje su nakon obilnih padavina pogodile taj kraj.

- Na sednici su bili prisutni i predsednici opština Arilje i Požega, to su tri opštine koje su najviše pogođene poplavama. Na teritoriji Ivanjice proglašena je vanredna situacija u šest, a na teritoriji Požege u 18 mesnih zajednica. Razgovarali smo o tome šta možemo da učinimo da im pomognemo - rekao je Vesić za medije i preneo da je šteta nastala na putnoj infrastrukuri, uglavnom na lokalnim i atarskim putevima, kao i na pojedinim mostovima.

- Dogovorili smo se da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrkture pomogne u rekonstukciji lokalnih puteva, kao i mostova u Požegi. Izdvojićemo oko milion evra, i to će biti urađeno u narednom periodu.

Kako je ministar dalje naveo, on je domaćine obavestio da uskoro počinje rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, što je obećano još prošle godine i za šta su obezbeđena sredstva iz budžeta. Razgovarao je i sa građanima mesne zajednice Osionica o obnovi puta dugog 5,3 kilometra, koji povezuje to naselje i Ivanjicu, a koja će početi u narednih mesec dana.

(Telegraf Biznis)

Video: Građevina koji oduzima dah, most na koji hrle posetioci, ali i samoubice: Najlepši pogled na jesen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>