• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Opasne jastuke za bebe i dalje prodaju preko interneta, a zabranjeni su zbog više smrtnih slučajeva

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon opoziva, još jedno dete se ugušilo u oktobru 2021. godine, nakon što je navodno stavljeno na ležaljku da spava, a zatim otkotrljano ispod obližnjeg jastuka za odrasle

  • 0
Boppy Newborn Loungers Foto: U.S. Consumer Product Safety Commission

Američka komisija za bezbednost potrošačkih proizvoda pozvala (CPSC) roditelje da prestanu da koriste Boppy jastuke za bebe, nakon što su još dve bebe umrle uprkos masovnom povlačenju proizvoda 2021. godine.

Povučeni proizvodi kompanije The Boppy Company iz Kolorada, uključuju Boppy Original Newborn Loungers, Boppy Preferred Newborn Loungers and Pottery Barn Kids Boppy Newborn Loungers.

Više od 3 miliona ležaljki za novorođenčad povučeno je u septembru 2021. nakon što je osam beba umrlo od posledica upotrebe proizvoda. Smrtni slučajevi su se dogodili između decembra 2015. i juna 2020. godine.

CPSC je tada upozorio da ležaljke predstavljaju opasnost od gušenja ako se beba kotrlja, pomera ili stavlja na ležaljku u položaj koji ometa disanje, ili ako se beba otkotrlja sa ležaljke na spoljnu površinu, kao što je jastuk za odrasle, piše CNN.

Nakon opoziva, još jedno dete se ugušilo u oktobru 2021. godine, nakon što je navodno stavljeno na ležaljku da spava, a zatim otkotrljano ispod obližnjeg jastuka za odrasle. Drugo dete, koje je stavljeno na ležaljku za novorođenče u krevet za odrasle sa roditeljem i mekom posteljinom, kasnije je pronađeno mrtvo na ležaljci. Ton se dogodilo u novembru iste godine.

CPSC je rekao da ležaljke za novorođenčad nisu legalne za prodaju otkako su povučene. Od tada, međutim, agencija i Boppy su poslali brojne zahteve Facebook Marketplace-u i drugim onlajn tržištima da uklone opozvane proizvode koji se i dalje pojavljuju u prodaji na njihovim sajtovima.

Agencija je saopštila da je nezakonito da se povučeni proizvodi budu prodaju na onlajn tržištu, ili da se povučeni proizvodi prodaju ili doniraju na bilo koji drugi način. Potrošači bi trebalo da prestanu da koriste povučene ležaljke za novorođenčad, a oni koji ih poseduju mogu da kontaktiraju kompaniju za uputstva o tome kako da odlože proizvod i dobiju povraćaj novca.

Agencija je preporučila da je najbolje mesto za spavanje odojčeta na čvrstoj, ravnoj površini u krevetiću, kolicima ili igralištu. Rečeno je da roditelji i staratelji ne bi trebalo da stavljaju ćebad, jastuke, podstavljene branike za krevetić ili druge predmete blizu bebe koja spava i da bebe uvek treba da spavaju na leđima.

(Telegraf Biznis)

Video: Gumene dečije igračke pune buđi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>