• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivše kolege naterale poznatog časovničara da kupi "Frankenštajnov" sat za 3 miliona dolara

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pitanju je lažni "Speedmaster", sastavljen od delova raznih satova

  • 0

U novembru 2021. godine Omega je bila oduševljena što se pridružuje Roleksu i Pateku Filipu, luksuznim časovničarima čiji se satovi prodaju za milione dolara.

Nešto slično Omeginom kultnom "Speedmaster" satu, koji je prodat za 3,1 miliona švajcarskih franaka, oko 3,4 miliona dolara po današnjem kursu.

Komad, koji je prodala svetska kuća Phillips, procenjen je da će se prodati za između 87.100 i 131.000 dolara, ali nakon žestokog rata nadmetanja, navodno sa kupcima iz Kine, Teksasa i Omana - sat je na kraju kupio sam njegov proizvođač.

Proizvođač satova je potvrdio za Bloomberg da je kupio kazaljke sa "širokom strelicom" iz same 1957. godine – odluka zbog koje će možda sada žaliti.

Naime, ispostavilo se da je komad "Frankenštajn", odnosno sastavljen od raznih satova. U nekim slučajevima, delovi se čak nisu ni uklapali.

Ali kako je lažni sat uspeo da dostigne cenu od 3 miliona dolara?

Izvršni direktor kompanije Swatch Group-e naveo je da su tri bivša radnika bila umešana u prevaru.

Jedan od njih je radio u tandemu sa posrednicima na kupovini sata za Omega muzej, tvrdeći rukovodiocima kompanije da je to "redak i izuzetan sat koji bi bio apsolutno obavezan" za kolekciju Omege, dodala je kompanija.

Brend je ranije rekao da namerava da izvede stranke na sud što je pre moguće, i nije odmah odgovorio na Fortune-ov zahtev za komentar.

(Telegraf Biznis)

.

Video: Gumene dečije igračke pune buđi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>