• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pola miliona recikliranih uređaja u Yettelu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Yettel je pre dve godine pokrenuo program reciklaže uređaja i do sada je sa korisnicima odložio više od 45 tona elektronskog otpada

  • 0
Yettel reciklaža

Foto: Promo/ Ivan Zupanc

To znači da je u ponovnu upotrebu vraćeno 7,8 tona bakra, 170 kg srebra, 12 kg zlata i 7 kg paladijuma. Sjajan odziv korisnika pokazuje da ekološka svest u Srbiji raste i da se građani rado uključe, kada im se ponudi jednostavno i konkretno rešenje. Zato je Yettel odlučio da nagradi korisnike koji su reciklirali najviše uređaja, kao i osobu koja je reciklirala polamilioniti uređaj.

Najviše uređaja reciklirali su Slaviša Živković iz Kruševca, koji je reciklirao čak 131 uređaj i Aleksandar Mitrović iz Beograda, sa 39, dok je Nenad Čokorilo iz Surčina doneo je 500-hiljaditi uređaj na reciklažu. Dobitnicima je električne trotinete uručio Azfar Shah, direktor marketinga za fizička lica u Yettelu.

Prema podacima portala Statista.com, u svetu se godišnje proizvede preko 50 miliona tona elektronskog otpada, što je u proseku 7kg po glavi stanovnika. Procenjuje se da će do 2030. godine proizvodnja e-otpada dostići čak 75 miliona tona.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>